RADO SAVIĆ: Godina uspješno privredena kraju, spremni smo za nove projekte u opštini Lopare

Datum:

Share post:

Godinu za nama ispraćamo zadovoljni urađenim, ali i spremni za nove projekte koji čekaju našu lokalnu zajednicu i koji će omogućiti njen dalji napredak.

U 2022. godini, bez obzira na ekonomsku krizu, uspjeli smo da na svim poljima zabilježimo pozitivne rezultate.

Radili smo mnogo na infrastrukturi, razvoju privrede, zdravstvene zaštite, boljim uslovima školstva, kulture, sporta i svega ostalog što je u djelokrugu rada lokalne uprave.

Kada je u pitanju infrastruktura, urađeni su novi kilometri asfalta, sanirani su neki od ranije izgrađenih putnih pravaca, koji su pretrpjeli oštećenja, i što je posebno važno, uspjeli smo prosjeći trasu novog puta do Busije, budućeg turističkog centra.

TESTNA REKLAMA

Posebno je za pohvaliti činjenica da su konačno obezbijeđena sredstva za problem vodosnabdijevanja Lopara.

Dobili smo kredit od Evropske investicione banke i nadam se da ćemo ovaj višedecenijski problem ostaviti iza nas.

Krenućemo i u ekološki projekat razvrstavanja kućnog otpada na teritoriji cijele opštine Lopare koji će u potpunosti dati novu sliku našoj opštini i otvoriti perspektive ozbiljnom razvoju turizma i poljoprivrede.

Nastavljen je kontinuitet u razvoju privrednih subjekata, uz pomoć Vlade Srbije, izgrađena je hala u Priboju, koja je data u zakup, pod povoljnim uslovima, firmi „Sprinkler“ čiji je vlasnik Majevičanin iz dijaspore, a gdje će raditi radnici iz Priboja.

Bilo je i drugih privrednih aktivnosti kao što je proširenje proizvodnih kapaciteta u firmi „Termal“ d.o.o, pokretanje proizvodnje u malom preduzeću MB Term našeg zemljaka iz Brusnice

Kompanija „SAS“, koja uspješno posluje, u Priboju planira izgradnju solarne elektrane snage 5 Megavata što otvara nove perspektive u pogledu obnovljivih izvora energije u šta se simbolično uključila i opština Lopare, koja će na svom krovu izgraditi malu solarnu elektranu snage 17 kilovata.

Poljoprivreda je temeljna privredna grana i odlučili smo da svake godine obezbjeđujemo besplatne sadnice šljive za naše poljoprivrednike, koji će se moći osloniti na projekat preduzeća „Fruktum“ d.o.o., koje ima hladnjaču kapaciteta 2.000 tona, što pruža šansu za proizvodnju, preradu i prodaju velikih količina šljive.

Kada je u pitanju zdravstvena zaštita, u Domu zdravlja Lopare se kontinuirano podiže nivo usluga kroz uređenje objekata i stvaranje materijalnih uslova, ali i osposobljavanja novih službi.

Zajedno smo sa našim školama i dječijim vrtićem radili na unapređenju uslova za boravak učenika i djece, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru, a ono što bih posebno istakao u ovoj godini je nabavka besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola.

Istakao bih bogat kulturni život, a posebno „Dane dijaspore“ koji su u 2022. godini bili najmasovniji i najbolje organizovani.

Važno je reći da je, na izvjestan način, došlo do oporavka Fudbalskog kluba „Majevica“, u smislu ponovnog okupljanja omladine, gdje je proradio i snažan takmičarski duh, pa se očekuje ulazak u viši rang takmičenja.

Naše opredjeljenje je da radimo na promociji naše opštine i nalazimo se u projektu majevičkih lokalnih zajednica, zajedno sa Ugljevikom i još tri opštine iz Federacije BiH.

Imamo dobre rezultate i vidimo perspektivu da naša opština sarađuje sa svima, kako lokalnim zajednicama koje su pored nas, tako i sa partnerima u susjednim zemljama, ali i zemljama Evropske unije.

Mnogo je realizovanih projekata, mnogo je toga što je zacrtano, a da bi sve to uspjeli, meni u mom radu pomaže tim saradnika koji se zaista predano bore i rade na realizaciji ciljeva. Mogu reći da mi je veliko zadovoljstvo kada kod ljudi sa kojima radim vidim iskrenu želju da se naša sredina razvija i napreduje, a ja to želim svim građanima i njihovim porodicama, prije svega zdravlje, napredak i uspjeh i u 2023. godini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BRANO VIĆANOVIĆ – Najzaslužniji za renoviranje fudbalskog terena u Dvorovima 1976. godine

Brano Vićanović (1934-1994 godina) je vrlo značajna ličnost u stvaranju istorije Proletera što kao igrač, što kao sportski...

RISTIĆ, PDP: PREDSJEDNIK SKUPŠTINE LOPARE NA OTVARANJU PROJEKTA “DIJASPORA INVEST“ (foto)

DELEGACIJA OPŠTINE NA OTVARANJU PROJEKTA ''DIJASPORA INVEST'' Delegacija opštine Lopare je prisustvovala otvaranju projekta Diaspora Invest /Diaspora Invest/, zajedno...

DODIK: Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine. "Vlada...

SMIJENJEN direktor OŠ u Gornjem Dragaljevcu kod Bijeljine (foto)

Dosadašnji direktor JU OŠ ’’Stevan Nemanja’’ u Gornjem Draaljevcu Lalo Perić (SNSD) razriješen je te dužnosti zbog kako...