Dom zdravlja Bijeljina dana 08.05.2024. godine je posjetila prof. dr Slađana Šiljak, član evaluacionog tima imenovana od strane ECARA, sa ciljem evaluacije programa imunizacije u Domu zdravlja Bijeljina i UNICEF-ove podrške u sprovođenja programa imunizacije u Evropi i regionu Centralne Azije.

Ispred Doma zdravlja Bijeljina sastanku su prisustvovali: dr Gordana Savin, pomoćnik direktora za medicinska pitanja, Ružica Jelisić, pomoćnik direktora za opšte poslove, dr Mladen Grujičić načelnik Higijensko-epidemiološke službe i dr Stojanka Škorić, načelnik Ambulante za specijalističke konsultacije iz pedijatrije.

Tema sastanaka bila je procjena programa imunizacije u periodu od 2018. do 2023. godine, uloga UNICEF-a u podršci imunizacije u toku COVID-19 pandemije, obim saradnje UNICEF-a i Doma zdravlja Bijeljina u cilju jačanja osnova za kreiranje politika, istraživanje društvenih i bihevioralnih pokretača vakcinalnog obuhvata. Analizirana je uloga UNICEF-a u sprovođenju tehničke podrške Domu zdravlja Bijeljina u procesu imunizacije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име