Privrednici se NE MOGU PRIJAVITI za olakšice jer ne radi sajt Vlade RS

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske pozvala je juče privrednike da se prijave za dobijanje pomoći iz Fonda solidarnosti i dala im rok do 4. maja, ali sajt na koji su upućeni da se prijave nije u funkciji.
 

Kako internet stranica www.prijava.vladars.net, na kojoj privrednici treba da se prijave za pomoć, ne radi, veliki broj njih, zabrinut da se neće stići prijaviti, zatražio je pomoć od Privredne komore Republike Srpske.

“Privrednici naglašavaju da je ostavljeni rok prekratak i da obuhvata dane praznika koji su neradni. Uzimajući u obzir da internet stranica za prijavu još uvijek nije u funkciji, te činjenicu da ostavljeni rok za prijavu obuhvata po zakonu dva neradna dana za praznik 1. maj, te nedelju 3. maj, predlažemo da se rok za prijavu produži do 11. maja 2020. godine”, navedeno je u inicijativi koju je Privredna komora uputila Vladi RS.

Komora ističe da treba imati u vidu i opasnost od preopterećenja sistema koji može blokirati usljed velikog broja prijava koje bi poslovni subjekti trebali poslati u veoma kratkom roku.

Vlada Republike Srpske pozvala je juče pravna lica i preduzetnike da se prijave radi izrade spiskova za dodjelu sredstava za mjesec april iz Fonda solidarnosti za obnovu RS shodno Uredbi sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed pandemije virusa korona.

“Pravna lica i preduzetnici kojima je odlukama štabova za vanredne situacije zabranjeno obavljanje djelatnosti, koji su prestali sa radom kao posljedica djelovanja pandemije (izgubljeno tržište, nedostatak sirovina i slično) ili posluju sa smanjenim obimom treba da, najkasnije do 4. maja popune prijavu”, naveli su juče iz Vlade dodajući da će prijava od danas biti dostupna na veb stranici Vlade Republike Srpske na adresi www.prijava.vladars.net.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ZVANIČNO: Novi direktor “Elektro Bijeljine” Miograd Peranović (foto)

Na sjednici Nadzornog odbora koja je počela danas (petak, 29. mart 2024. godine) i koja je još u...

Juniori KMF ”Radnik MD Shop” pobjedama i stopama svojih starijih kolega

U 12. kolu Premijer futsal lige BiH, uzrast U-19, juniori KMF ’’Radnik MD Shop’’su gostovali u Brčkom, te...

DODIK VUKANOVIĆU: “Treba mi dati orden kakvu budalu trpim čitav dan – idiota koji se zove Vukanović, budaletinu jednu tešku – Ti si jedna...

Narodna skupština Republike Srpske kasno noćas je usvojila Nacrt izbornog zakona Republike Srpske, ali rasprava koja se vodila...

BORENOVIĆ: ”Dodikove brutalne uvrede, primitivizam i laži, pa one nebuloze oko sankcija…sve staje u par riječi…”

Dodik je dodao da se u dopisu obavještajne zajednice navodi da je Vukanović “korisni idiot” i da je...