POKRET ZA BIJELJINU: Potpuno spremni za početak izbornog procesa

Datum:

Share post:

U Republici Srpskoj, ova godina je trebala da bude izborna, da se održe lokalni izbori, gdje će gradovi i opštine izabrati svoje (grado)načelnike. Međutim, još uvijek je neizvjesno da li će, kada i na koji način biti održani lokalni izbori, zbog trenutne vanredne situacije i pandemije virusa korona.

Vezano za tu temu, prenosimo saopštenje Pokreta za Bijeljinu, u cjelosti:

„Zato što već imamo jasno definisanu strategiju za izborni proces, nadamo se da će situacija sa pandemijom korona virusa da bude stabilna i da će Centralna izborna komisija BiH već u prvoj sedmici maja raspisati lokalne izbore.

Da neko ne shvati pogrešno, podrazumijeva se da saniranje ove pošast,i prije svega, želimo zbog ljudi, zbog svih ljudi i njihovog zdravlja; samo naglašavamo da nas raspisivanje izbora neće zateći u nekoj kampanjskoj pometnji, jer smo se i pripremali i djelovali dugo i temeljno. Zbog toga želimo da izborni proces počne u predviđenom roku.

Odmah po raspisivanju izbora primijenićemo strategiju svog djelovanja koja štiti interes svih građana Bijeljine, svakog njenog stanovnika.

Predstavićemo jednu sasvim novu energiju i novi način političkog djelovanja nastalog na bazi svih naših dosadašnjih aktivnosti koje podrazumijevaju i svakodnevni kontakt sa našim dobrim komšijama i sugrađanima.

Mi nismo radili samo ZA ljude, nego i SA ljudima. Mnogo vremena smo proveli u direktnim kontaktima da bismo proučili okolnosti i upoznali probleme i na nivou grada i na nivou svih mjesnih zajednica.

Na osnovu tog bogatog iskustva napravili smo jasan plan i zacrtali sebi cilj.

Želimo pružiti ruku prijateljstva svakom čovjeku u Bijeljini. Želimo da naš ugovor bude potpisan sa narodom, da se svi zajedno borimo za bolju i ljepšu Bijeljinu.

Mi iz Pokreta od te borbe nećemo odustati, jer nismo od onih koji odustaju i motivisani smo ljubavlju prema našem gradu i njegovim žiteljima.

Sigurni smo da Bijeljina ima budućnost, a i kapacitete koji se mogu iskoristiti da bi svi njeni građani bili zadovoljni i srećni.
Kapaciteti nisu samo resursi, nego i ljudi, a ni u jednom ni u drugom naše podneblje ne oskudijeva na mnogim nivoima rada i ostvarivanja.

Mi iz Pokreta smo sve to sagledali i znamo da naš grad i želi i može da živi bolje. Isto želimo i mi, u timu sa svim našim sugrađanima.

Zato se molimo da vanredno stanje što prije prođe, da svi budemo živi i zdravi i da – SVI ZAJEDNO IDEMO DO POBJEDE, nakon koje se borba nastavlja, ali bolja i lakša.

Živjela naša Bijeljina!“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...