PRIJEDOR: Voda ušla u kuće, mještanima ukazuju pomoć (video)

Datum:

Share post:

U prijedorskom naselju Raškovac na terenu su vatrogasci, starješina teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor Radovan Martić, gradonačelnik Slobodan Javor, zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević i šef odsjeka civilne zaštite Miroslav Krneta.

Vatrogasci pomažu mještanima čije su kuće već pod vodom da podignu namještaj te obilaze kuće u kojima su starije osobe.

„Voda mi je ušla u kuću, skroz je u hodniku, a vanjska kuhinja mi je poplavljena totalno. Zovu me i unuka i kćerka da idem kod njih ali kako ću kuću ostaviti“, priča nam mještanka iz prijedorskog naselja Raškovac dok u gumenim čizmama stoji na kapiji dok joj je cijelo dvorište pod vodom.
Kako priča kuću joj je plavilo već tri puta 2014., 2019. godine i sada.

„Ja sam stara, ne mogu ni da dižem stvari, ostaću ovdje noćas pa šta mi Bog da, ako totalno uđe u kuću onda ću ići negdje“, priča ona.

Voda konstantno raste, ja sam digao sve u kući šta sam mogao. Starijim ljudima je najteže, ovdje je pretežno staro stanovništvo i treba im pomoći“, ispričao nam je Stevo, jedan od mještana.

Ovo je od žene moje kuća, njen otac je umro prošle godine i mi je održavamo, taman smo renovirali podove i okrečili i opet nam je poplavilo.

„Znate kakvu sam baštu ovdje imao, jagode, paprike, paradajz, luk, krompir. Cvijeća da je milina gledati. Samo da noćas pregrmimo noć da ne uđe voda.  Ovo nam se izlijeva od rijeke Bereke, ona nam pravi problem“, dodao je on.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Ljubiša Petrović pozvao Viškovića i ministre Minića i Košarca na razgovor u Bijeljini o otkupnoj cijeni pšenice

Saopštenje Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: "Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović je uputio poziv predsjedniku Vlade Republike Srpske...

VODE SRPSKE: Upozorenje – Mogućnost izlivanja bujičnih vodotoka zbog najavljenih čestih padavina i lokalnih nepogoda

Saopštenje JU "Vode Srpske" prenosimo u cjelosti: "Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda do 12. juna se u cijeloj Republici...

GRADAŠČEVIĆ: Gradonačelnik Bijeljine se zahvalio na podršci – otkaz dobilo 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi (foto)

Povodom uručenja otkaza 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi Bijeljina, oglasio se i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina i odbornika...

Petrović Vladi RS predao projekte i zahtjev za raspuštanje Skupštine Grada Bijeljina (foto)

Danas smo predali inicijativu za raspuštanje gradske skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog i sramnog referenduma koji je inicirala...