PRIJEDOR: Voda ušla u kuće, mještanima ukazuju pomoć (video)

Datum:

Share post:

U prijedorskom naselju Raškovac na terenu su vatrogasci, starješina teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor Radovan Martić, gradonačelnik Slobodan Javor, zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević i šef odsjeka civilne zaštite Miroslav Krneta.

Vatrogasci pomažu mještanima čije su kuće već pod vodom da podignu namještaj te obilaze kuće u kojima su starije osobe.

“Voda mi je ušla u kuću, skroz je u hodniku, a vanjska kuhinja mi je poplavljena totalno. Zovu me i unuka i kćerka da idem kod njih ali kako ću kuću ostaviti”, priča nam mještanka iz prijedorskog naselja Raškovac dok u gumenim čizmama stoji na kapiji dok joj je cijelo dvorište pod vodom.
Kako priča kuću joj je plavilo već tri puta 2014., 2019. godine i sada.

“Ja sam stara, ne mogu ni da dižem stvari, ostaću ovdje noćas pa šta mi Bog da, ako totalno uđe u kuću onda ću ići negdje”, priča ona.

Voda konstantno raste, ja sam digao sve u kući šta sam mogao. Starijim ljudima je najteže, ovdje je pretežno staro stanovništvo i treba im pomoći”, ispričao nam je Stevo, jedan od mještana.

Ovo je od žene moje kuća, njen otac je umro prošle godine i mi je održavamo, taman smo renovirali podove i okrečili i opet nam je poplavilo.

“Znate kakvu sam baštu ovdje imao, jagode, paprike, paradajz, luk, krompir. Cvijeća da je milina gledati. Samo da noćas pregrmimo noć da ne uđe voda.  Ovo nam se izlijeva od rijeke Bereke, ona nam pravi problem”, dodao je on.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Aleksandra Rikanović, Mihailo Vlačić i Đorđe Babić – Ljubav prema muzici koja se rodila u djetinjstvu, traje i dan danas

Aleksandra Rikanović, Mihailo Vlačić i Đorđe Babić bili su gosti emisije „Pjesma za tebe“ i uljepšali veče pratiocima...

AMERIČKE SANKCIJE GASE RAČUNE U BANKAMA: Pod udarom brojne firme i pojedinci u Srpskoj (foto)

Banke u Republici Srpskoj ovih dana gase račune svim fizičkim i pravnim licima  koja su se našla pod...

BIJELJINA: Vaskršnji turnir u gađanju letećih meta u Donjem Crnjelovu

U organizaciji Lovačkog udruženja „Crnjelovo“, 4. maja 2024. godine održaće se turnir u gađanju letećih meta, u ekipnoj...

Bijeljinskom Radniku bod u Zvorniku

Lider fudbalskog šampionata Republike Srpske, bijeljinski Radnik nije uspeo ni u drugom meču sa Drinom iz Zvornika da...