MILIČEVIĆ: Koga briga čiji je gas, ruski ili azerbejdžanski, ukoliko je jeftiniji?

Datum:

Share post:

Blokadom razvojnih projakata, bila to istočna ili južna interkonekcija vlasti čine štetu ljudima koji žive o ovoj zemlji. Koga briga čiji je gas, da li je on ruski ili azerbejdžanski ukoliko je jeftiniji?, istakao je dr Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS.

Govoreći o gasnim projektima Miličević je rekao da je neophodno izbjeći blokadu projekata koji su važni i za Republiku Srpsku i za FBiH.

“Za istočnu interkonekciju postoji sistem izgrađene mreže i ako se blokira takav proces i ne omogućiti građanima gas za grijanje koji je jeftiniji i čistiji od nekih drugih izvora energije napravilo bi dugoročnu štetu za građane“, poručio je v.d. predsjednika SDS.

On kaže da ukoliko se propusti prilika da se gasne cijevi polože u isto vrijeme kad i gradnja autoputa za Bijeljinu došlo bi do povećanja troškova jer bi se isti posao plaćao dva puta.

„Tržište određuje koji je plin i jeftiniji i jedino ta vrsta konkurencije je dobra za sve građane Bosne i Hercegovine. Ljude koji očekuju gas ne interesuje odakle će on doći. Deblokirati ove projekte treba biti cilj. Obično neko ko blokira projekte ima neki interes, bilo da se radi o vezama sa vlasnicima rudnika, bilo da se radi sa firmama za proizvodnju peleta. Srbija je za godinu dana izgradila 900 kilometara gasovoda. Naravno da postoji ekonomska opravdanost izgradi gasovoda u BiH“, zaključio je Miličević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK: NE BOJIM SE – IDEM DO KRAJA – OHR lobira kod patrijarha da obezbijedi susret mene i Šmita

„Nemojte mi pričati o sankcijama, idem do kraja, NE BOJIM SE“ Dodik tvrdi da OHR lobira kod patrijarha...

Plate osobama koje se nalaze pod američkim sankcijama (OFAK lista) biće uplaćivane na pošte u Srpskoj (foto)

Zbog opasnosti da bi se banke u BiH mogle naći u velikom problemu zbog osoba koje su pod...

Poslanici NS RS danas raspravljaju i o Izbornom zakonu RS?

Kako se nezvanično saznaje, Izborni zakon Republike Srpske danas će se ipak naći na dnevnom redu u Narodnoj...

Evo šta piše u informaciji koju danas razmatra NS RS

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske su počeli 11. posebnu sjednicu na kojoj se nalazi "Informacija o aktuelnoj bezbjedonosnoj...