Prije 27 godina sarajevski Romeo i Julija zajedno OTIŠLI U SMRT

Datum:

Share post:

Prije tačno 27 godina,  sarajevski Romeo i Julija, Boško Brkić i Admira Ismić, ubijeni su na Vrbanja mostu. Njihovu ljubavnu priču, koja je trajala devet godina, prekinuli su hici snajpera, a slika njihovih zagrljenih tijela na mostu obišla je svijet.

Boško i Admira rođeni su 1968. godine. Upoznali su se na Olimpijadi 1984. Nakon kraćeg druženja, prijateljstvo je preraslo u ogromnu ljubav, a kao kruna svega bile su i pripreme za vjenčanje.

To što je Boško bio Srbin, a Admira Bošnjakinja, nije predstavljalo prepreku ni njima ni njihovim roditeljima.

Niko nije odgovarao

Kako bi sačuvali svoju ljubav, jer je Bošku život u Sarajevu postao težak, odlučili su zajedno napustiti grad u kojem je sve počelo.

Iako je sve bilo dogovoreno, prelazak preko mosta na Vrbanji, 18. maja 1993. godine, za njih je bio koban.

Prvi metak pogodio je Boška, a drugi Admiru. Iako smrtno ranjena, Admira je uspjela dopuzati do Boška i zagrliti ga. Nekoliko minuta poslije izdahnula je pored njega.

Vojska Republike Srpske, osam dana nakon što su ubijeni, izvukla je njihova tijela s mosta i sahranila ih u Lukavici. Godine 1996, nakon što se rat završio, Admirini roditelji prebacili su njihove posmrtne ostatke na groblje Lav, gdje su zajedno sahranjeni.

Nažalost, ni do danas za ubistvo Boška i Admire niko nije odgovarao niti je vođena bilo kakva istraga.

Ljubavi ispred zastava

Slika mrtvih tijela mladog para iz Sarajeva, kako zagrljeni leže na sarajevskom mostu, obišla je svijet. Prozvani su sarajevskim Romeom i Julijom.

Priča o Bošku i Admiri, priča je o Sarajevu i ljubavi ispred zastava.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Jahorina pobijedila Budućnost

Jahorina je u finalu plej-ofa šampionata Republike Srpske u drugoj utakmici pobijedila Budućnost u Bijeljini 78:59. Sada tim iz Pala...

VUČIĆ: Nisam optimističan po pitanju rezolucije o Srebrenici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku da je tokom današnjih razgovora sa zemljama azijsko-pacifičkog regiona...

Nova epizoda večitog derbija u polufinalu Kupa Srbije

Nova epizoda večitog derbija u polufinalu Kupa Srbije Prvi od dva derbija u samo četiri dana razmaka pripao je Crvenoj zvezdi. Crveno-beli su...

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobijedila Tuzla siti

Zvijezda 09 je prekinula seriju od pet poraza u Premijer ligi BiH. U Ugljeviku su savladali Tuzla siti...