''MAFLEX'' BIJELJINA: Cilj nam je da SAČUVAMO brend ''PANAFLEXA'' od IZUMIRANJA

Datum:

Share post:

„Maflex“ doo je firma koja se bavi proizvodnjom savitljivih cijevi i vratila, a registrovana je 2019. godine u Bijeljini. Osnovna djelatnost firme je projektovanje, proizvodnja i plasman savitljivih cijevi i vratila i rješavanje svih pojedinačnih zahtjeva kupaca od ideje (koncepta) proizvoda do prodajnih aktivnosti.

„Firma „Maflex“ preuzela je sve mašine od firme „Oktan promet“, odnosno bivše fabrike „Panaflex“. Nastavili smo proizvodnju kompletnog proizvodnog programa koju je nekad radio „Panaflex“. U međuvremenu smo dodali par novih mašina koje su nam bile neophodne da budemo konkurentni na tržištu. Svi sadašnji radnici su radili u bivšoj fabrici i sve su to ljudi sa iskustvom i borci prve kategorije“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini direktor „Maflexa“ Zoran Pribišić.

Zoran Pribišić

 
Pribišić kaže da sa svojim radnicima sarađuje već desetak godina, prvenstveno kroz rad u prethodnoj firmi i da odlično zna kakvi su to radnici i koliko dobro poznaju svoj posao.
„Ja sam zadovoljan njima, nadam se da su i oni sa mnom. U ovoj trenutnoj situaciji, nije baš sve sjajno. I u vrijeme korone smo nastavili da radimo, ali nam je promet smanjen sigurno za 50% ako ne i više. Svoj rad smo bazirali na kompletnom bivšem „Panaflexu“, samo što je on imao 300 do 400 ljudi, a mi sa 15 do 16 radnika u suštini sve radimo i možemo da postignemo“, objasnio je Pribišić.

„Maflexove“ savitljive cijevi i vratila imaju veoma široku primjenu u svim granama industrije. Posjeduju modernu, savremenu tehnologiju koja obezbjeđuje visok kvalitet proizvoda i njihovu konkurentnost na evropskom i svjetskom tržištu, a, po riječima direktora, najviše se fokusiraju na inostrano tržište.

„Slabo prodajemo na našem tržištu. Nama su ovdje konkurencija firme Turske, Indije i Kine, odakle se uvoze proizvodi i teško se boriti s tim ljudima na terenu. Mi se trudimo da radimo kvalitetne i standardne proizvode. Zavisimo od industrije i ako industrija radi, ima i nas. Otkako postojimo, dobili smo sve nove standarde, čak i one koje malo firmi ima u svijetu. Dobijamo nove sertifikate vezane za izradu zavarenih spojeva, sudova pod pritiskom što slabo ko ima i to nam je prednost na tržištu. U inostranstvu ko traži ovako kvalitetnu cijev, teško može da nabavi i u Kini i u Indiji, jer je to malo sporija proizvodnja i ljudima je neisplativo. Mi imamo tu proizvodnju i znamo da je plasiramo na tržištu“, istakao je Pribišić.

 
Trenutno se nalaze u Sremskoj ulici, na mjestu bivšeg „Panaflexa“, međutim, u planu im je da se presele u svoju novu halu u Industrijskoj zoni.

„Planiramo da se proširimo kada pređemo u novu halu u Industrijskoj zoni koja se prostire na oko 1.700 kvadrata. Nadamo se da ćemo se preseliti do avgusta, s obzirom da privodimo radove kraju. Sve što imamo u ovom pogonu, biće preseljeno u novu halu, a pored toga, planiramo da podmladimo kadar, da primimo još par momaka, koji će učiti od starijih iskusnijih radnika. U planu nam je da nastavimo kompletan proizvodni program i da nastavimo dugogodišnju tradiciju bijeljinskog „Panaflexa“. Na nekim sajmovima sam pričao sa ljudima iz inostranstva, oni odlično znaju da je „Panaflex“ postojao i cilj nam je da sačuvamo taj brend od izumiranja, a mislim da možemo. Malo je teško baviti se proizvodnjom, ali uspjećemo“, najavio je Pribišić.

Firma „Maflex“ je po prvi put uvezla kamion potrebne robe iz Turske, i, kako navode, cijena je dosta povoljnija, a kvalitet robe je isti kao one koju su uvozili do sad.

„Cilj nam je da budemo glavni i distributer i proizvođač svih savitljivih cijevi. Pored ovoga što mi radimo, pokušavamo da osvojimo proizvodnju gumenih cijevi za hidrauliku i svih ostalih cijevi i da tako postanemo glavni proizvođač za tržište BiH. Dosta stvari radimo za građevinarstvo, radimo za mostogradnju. Dosta toga je prije dvije do tri godine išlo za Crnu Goru. Ove godine je sve malo stalo, ali smo sada potpisali ugovor oko prodaje veće količine cijevi koja će biti korišćena za izgradnju autoputa Zenica“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini direktor „Maflexa“ i dodao da iz svog poslovnog iskustva, može da istakne pozitivne utiske iz rada sa Nijemcima, Austrijancima, Belgijancima, Holanđanima, Česima, a da su Švedska i Norveška kao tržišta jako interesantna.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Aleksandra Rikanović, Mihailo Vlačić i Đorđe Babić – Ljubav prema muzici koja se rodila u djetinjstvu, traje i dan danas

Aleksandra Rikanović, Mihailo Vlačić i Đorđe Babić bili su gosti emisije „Pjesma za tebe“ i uljepšali veče pratiocima...

AMERIČKE SANKCIJE GASE RAČUNE U BANKAMA: Pod udarom brojne firme i pojedinci u Srpskoj (foto)

Banke u Republici Srpskoj ovih dana gase račune svim fizičkim i pravnim licima  koja su se našla pod...

BIJELJINA: Vaskršnji turnir u gađanju letećih meta u Donjem Crnjelovu

U organizaciji Lovačkog udruženja „Crnjelovo“, 4. maja 2024. godine održaće se turnir u gađanju letećih meta, u ekipnoj...

Bijeljinskom Radniku bod u Zvorniku

Lider fudbalskog šampionata Republike Srpske, bijeljinski Radnik nije uspeo ni u drugom meču sa Drinom iz Zvornika da...