SKOKO: U pripremi inicijativa za SMJENU Đokića

Datum:

Share post:

Šef kluba poslanika Socijalističke partije Srpske u Narodnoj Skupštini RS i član Predsjedništva SPS Maksim Skoko otkriva da organi SPS razmatraju podnošenje zahtjeva prema parlamentu Srpske za smjenu ministra rudarstva i energetike u Vladi RS Petra Đokića.

Skoko je o ovom razgovarao sa predsjednikom NSRS Nedeljkom Čubrilovićem, a u SPS kažu da je njihov raniji stav bio da se sa inicijativom za smjenu čeka do ukidanja vanrednog stanja, o čemu će se odlučivati na predstojećoj sjednici.

– Svaki narodni poslanik može da podnese inicijativu prema Narodnoj skupštini, a stav kluba SPS je da ministar Đokić svojim djelovanjem nanosi štetu ugledu Vlade i institucija Republike Srpske. Tačno je da sam razgovarao sa predsjednikom Čubrilovićem o ovoj temi – ističe Skoko.

On kaže da je inicijativa za smjenu ministra ujedno i nešto što od SPS traže njihovi članovi.

Skoko podsjeća da je Klub poslanika SPS u NSRS, zajedno sa velikim brojem članova te stranke, napustio Đokićevu partiju jer je kao predsjednik zbog „svojih djela i postupaka izgubio povjerenje većine članstva“.

– Kao ministar, takođe, nema povjerenje nas narodnih poslanika i smatramo da treba da bude smjenjen. Jedan od razloga za smjenu je i činjenica da ministar i u vanrednom stanju nastavlja da radi ono zbog čega smo ga već pozivali na ostavku. Radi se o nelegalnom davanju koncesija za eksploataciju kamena, gdje je Đokić ponovo postupio protivno mišljenju Pravobranilaštva i dodijelio koncesiju firmi koja je, kao i on sam, pod istragom Tužilaštva zbog sumnji na krivična djela kao i oštećenje budžeta Srpske u iznosu od milion maraka  – tvrdi Skoko.

 

 

Podsjećamo, lider SP i ministar rudarstva i energetike u Vladi RS Petar Đokić već duže vrijeme je pod lupom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

– Istražni organi prečešljavaju poslovanje ministra, posebno onaj dio koji se odnosi na ETF Rudnik i termoelektrana Stanari, a zaprimljen je i izvještaj MUP koji se odnosi na izuzimanje dokumentacije u vezi sa poslovanjem ovog privrednog subjekta- saopšteno je ranije iz Tužilaštva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NA PANJIKU OBILJEŽENA 31 GODINA OD HEROJSKE ODBRANE MAJEVICE

Na Panjiku iznad Priboja danas je obilježena 31 godina od odbrane Majevice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i pogibije 16...

Pedagoški fakultet Bijeljina održao Svečanu akademiju i predstavljanje monografije „Istočnik obrazovanja – 30 godina rada Pedagoškog fakulteta“ (foto)

Večeras je u Bijeljini održana Svečana akademija i predstavljanje monografije Pedagoškog fakulteta "Istočnik obrazovanja - 30 godina rada...

BIJELJINA: Braća Rakić za četvrtu pobjedu Proletera iz Dvorova

Proleter iz Dvorova je u posljednjem meču 5. kola drugoligaškog "Istoka" na svom terenu savladao Budućnost iz Pilice...

Počinje obnova i restauracija Aja Sofije

Turska vlada odlučila je da započne dugo čekanu obnovu i restauraciju nekadašnje pravoslavne crkve Aja Sofija u Istanbulu,...