Prijave za jedinstven borački dodatak u opštinama i gradovima

Datum:

Share post:

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske uputilo je danas svim lokalnim zajednicama, opštinama i gradovima instrukciju za postupanje u vezi sa prihvatanjem zahtjeva svih kategorisanih boraca Vojske Republike Srpske za ostvarivanje prava na jedinstveni mjesečni borački dodatak.

Povodom najava o pripremama za isplatu jedinstvenog boračkog dodatka koje su ovih dana emitovane u medijima, iz resornog ministarstva je saopšteno da se u instrukciji ističe da su nadležna odjeljenja u opštinama i gradovima obavezna da prihvataju zahtjeve svih boraca za ostvarivanje prava na jedinstveni mjesečni dodatak.

– Ponavljamo, o zahtjevu za priznavanje prava na borački dodatak odlučivaće opštinski, odnosno gradski organ uprave nadležan za poslove boračko-invalidske zaštite prema mjestu prebivališta kategorisanog borca. Pravo na mjesečni borački dodatak priznaje se na zahtjev stranke – pojašnjava se u saopštenju.

Iz resornog ministarstva navode da zahtjev za ostvarivanje prava na mjesečni borački dodatak mogu da podnesu borci svih kategorija, sa navršenih 45 godina, čime je smanjena i starosna dob kao uslov za ostvarivanje prava na mjesečni borački dodatak.

– Posebno se zahvaljujemo i cijenimo strpljenje i razumijevanje koje borci pokazuju tokom ovog prelaznog perioda na isplatu jedinstvenog mjesečnog boračkog dodatka – ističu u Ministarstvu.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je ranije da će svi borci, bez obzira na godine života i kategoriju koju su imali, moći da podnesu zahtjev za borački dodatak, za šta će u budžetu Srpske za narednu godinu biti obezbijeđeno dodatnih 150 miliona KM.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dugogodišnji anonimni donator poklonio trenerke i majice djeci sa poteškoćama u razvoju KK „Fenix Basket“ Bijeljina

Djeca se teškoćama u razvoju od prijatelja i dugogodišnjeg donatora KK "Fenix Basket" Bijeljina, koji je i ovaj...

Sutra Dan žalosti u Srpskoj

Vlada Srpske proglasila je 27. septembar Danom žalosti Vlada Republike Srpske proglasila je 27. septembar Danom žalosti zbog tragičnih...

ŠAMAC: Sastali se Milićević i Marfi (foto)

Predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH zajedno sa NJ.E. ambasadorom Majklom Marfijem danas su upriličili posjetu Opštini...

U Bijeljini sutra info-dan o novom Javnom pozivu za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u okviru projekta EU4AGRI

Info-dan o novom javnom pozivu za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u okviru projekta EU4AGRI (EU4AGRI),...