Prefarban grafit sa mrzilačkom porukom u Banjaluci (foto)

Datum:

Share post:

Prefarban je grafit koji je stajao preko puta Univerzitetskog kampusa u naselju Borik u Banjaluci

“ Smrt studentima došljacima“ stajalo je na grafitu koji je danas izazvao snažnu reakciju javnosti.

Nakon što je grafit objavljen na društvenim mrežama, javili su se zainteresovani građani koji su htjeli sami da ga prekreče. 

U međuvremenu se oglasio ministar visokoškolskog obrazovanja Srđan Rajčević te gradska uprava, koja je najavila uklanjanje grafita što hitnije.

Ministar Rajčević osudio je ovo varvarstvo

UŽASAN GRAFIT osvanuo u banjalučkom naselju „Da pokažemo onima koji tako misle i pišu da to nije dobro“ (foto)

„Pobogu, šta se dešava u glavama, koji lončići su se polupali? Najoštrije osuđujem ovo varvarstvo. Banjaluka je bila i biće otvoren, studentski grad, dom za sve buduće intelektualce. “Došljaci” postoje samo u glavama onih koji mjesto rođenja smatraju jedinim postignućem u životu“  napisao je Rajčević na Tviteru

Iz Gradske uprave zamolili su sugrađane da ovakve slučajeve prijave Komunalnoj policiji.

Ovo je poručeno iz Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, te dodaju da je grafit istog sadržaja već nekoliko puta uklanjan sa pasarele na Starčevici.

-Kada je riječ o konkretnom slučaju grafita u Boriku, isti nije prijavljen Komunalnoj policiji, ali su komunalni policajci izašli na teren odmah nakon što se informacija pojavila na društvenim mrežama i grafit će biti uklonjen u najskorijem roku – rekli su u Odjeljenju.

Oni su pojasnili da Komunalna policija postupa po prijavama i redovno uklanja grafite, te pozvali sugrađane da ovakve slučajeve obavezno prijave Komunalnoj policiji.

Svi sugrađani koji uoče grafite neprimjerenog sadržaja, iste mogu prijaviti Komunalnoj policiji putem telefona: 051/ 306-464 ili putem adrese elektronske pošte: komunalna.policija@banjaluka.rs.ba

„Ovom prilikom Grad Banja Luka apeluje da se sugrađani suzdrže od ispisivanja grafita uvredljivog i neprimjerenog sadržaja, kao i činjenja bilo kojih drugih radnji koje mogu uvrijediti druga lica, jer je Banja Luka otvoren grad u kojem su svi dobrodošli“ saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: byka.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Steco Centar“ iz Bijeljine najveći evropski izvoznik montažnih kuća za Australiju (foto)

Vjerovali ili ne, najveći izvoznik montažnih kuća u Australiju dolazi upravo sa naših prostora a to je kompanija...

Aleksandar Đurđević donirao dresove košarkašima Poljoprivredne škole u Bijeljini

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević donirao je danas dresove članovima košarkaške ekipe Poljoprivredne i medicinske škole u...

RIM: Đokovića pogodili flašom u glavu (video)

Nole pao na koljena i previjao se od bola: Šokantna scena u Rimu, Đokovića pogodili flašom u glavu Srpski...

BOJAN SAVIĆ novi predsjednik SNSD u Bijeljini – izabrana i četiri potpredsjednika

Bojan Savić izabran je za novog predsjednika SNSD u Bijeljini Na večerašnjoj sjednici Gradskog odbora SNSD Bijeljina, punu podršku...