Povećan broj zainteresovanih lica za usluge Centra za njegu i pomoć opštine Šamac

Datum:

Share post:

Na šamačkom području sve više je starih lica koja su zainteresovana za usluge Centra za njegu i pomoć u kući, koji svoje usluge pruža u sklopu opštinske organizacije Crvenog krsta, izjavila je voditelj centra Dragana Sofrenović.

Sofrenovićeva je navela da ove usluge mjesečno koristi 75 lica, a od početka ove godine javilo se novih 30 lica kojima su neophodne medicinske usluge, individualna njega, pomoć u kući i društvena pomoć.

Ona je podsjetila da Centar za njegu i pomoć u kući postoji od 2018. godine u okviru projekta „Zdravlje i starenje“, te da je do sada usluge koristilo oko 250 lica sa ovog područja.

Sofrenovićeva je dodala da je ovo drugi ciklus koji je produžen na četiri godine.

„Projekat finansiraju švajcarski Crveni krst i Opština Šamac, a korisnici participiraju minimalnim cijenama“, rekla je Sofrenovićeva.

Ona je navela da obilaze sve klijente koji se nalaze na cijelom području opštine Šamac, te da koriste tri automobila i tri električna bicikla, te svoje automobile po potrebi.

„Dva automobila i tri električna bicikla dobili smo od švajcarskog Crvenog krsta. Usluge se pružaju od strane pet zaposlenih radnika opštinske organizacije Crvenog krsta, a kada je vrijeme godišnjih odmora ili je neko od zaposlenih na bolovanju, angažujemo još jednu osobu, kako bi svi korisnici bili usluženi“, rekla je Sofrenovićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Svečano otvaranje košarkaškog terena na stadionu Radnika

U sklopu stadiona Radnik u Bijeljini obnovljen je i stavljen u upotrebu za našu djecu i omladinu sportski...

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...