Ugljevičani u Kavadarcima: „Tikveški grozdober“ u čast grožđa i vina (foto)

Datum:

Share post:

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić i odbornik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić boravili su u Sjevernoj Makedoniji, opštini Kavadarci, gdje su prisustvovali tradicionalnoj manifestaciji „Tikveški grozdober“

Delagacija opštine Ugljevik i predsjednik opštine Kavadarci Mitko Jančev saglasili su se da ove dvije opštine, više od decenije, njeguju bratske odnose koji su uspostavljeni saradnjom iz oblasti kulture.

Lazić je nakon prijema u Muzeju vina istakao da manifestacija „Tikveški grozdober“ nudi raznovrstan i sadržajan program.

-U Kavadarcima su svi posvećeni grožđu i vinu. Ljubazni domaćini na svakom koraku pokazuju gostoprimstvo a posebno prema nama iz Ugljevika-rekao je Lazić.

Predsjednik opštine Kavadarci Mitko Jančev rekao je da je da je ova opština, pored delegacije opštine Ugljevik, ugostila i brojne druge delegacije sa kojima imaju prijateljske i bratske odnose.

-Tradicionalno proslavljamo „Tikveški grozdober“, atmosfera je vesela a svi naši stanovnici su raspjevani, ne samo dok traje ova privredno-kulturno-turistička manifestacija, već tokom cijele godine-rekao je Jančev

Odbornik SO Ugljevik Đoko Simić izrazio je zadovoljstvo jer je u ime opštine Ugljevik bio potpisnik povelje o bratimljenju sa opštinom Kavadarci.

-Ono što nas krasi su dva bratska naroda koja su veoma slična-rekao je Simić.

Opštinsko rukovodstvo u Kavadarcima organizovalo je prvi „Tikveški grozdober“  1964. godine i od tada ova manifestacija ima privredni, kulturni i turistički karakter. Predstavlja nastavak duge i bogate tradicije, koja se prostorima Kavadaraca održava još od vremena antičke Makedonije, kada su se održavali dionizijski dani u čast boga vina Dionisa i vinove loze.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Svečano otvaranje košarkaškog terena na stadionu Radnika

U sklopu stadiona Radnik u Bijeljini obnovljen je i stavljen u upotrebu za našu djecu i omladinu sportski...

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...