Počinju pregovori o povećanju plata budžetskim korisnicima

Datum:

Share post:

Pregovori o povećanju plate budžetskim korisnicima počinju već idućih dana, jer je ispunjen i posljednji uslov za to, odnosno Vlada Srpske je odredila svoje predstavnike u radnu grupu koji će je predstavljati.

Predsjednik Sindikata uprave RS Božo Marić rekao je da je informisan da je na posljednjoj sjednici Vlade u radnu grupu za pregovore o povećanju plata budžetskim korisnicima imenovan i predstavnik kabineta premijera Srpske Radovana Viškovića.

– To je Dalibor Tomaš. Dakle, time je kompletirana radna grupa za pregovore. Ta procedura je završena tako da očekujemo da će u kratkom roku oni početi s radom – rekao je „Glasu Srpske“ Marić.

Podsjetio je da su pored predstavnika iz kabineta Viškovića, u radnoj grupi i predstavnici ministarstava te sindikata koji su potpisali sporazum s Vladom Srpske o povećanju plate budžetskim korisnicima.

– To je konačno završeno. Radna grupa će se sastati i uraditi analizu kako bismo vidjeli gdje smo i šta smo – naveo je Marić.

On je podsjetio da je sporazumom, koji su potpisali još polovinom prošle godine, definisano da će nakon prvog kvartala 2023. godine radna grupa analizirati i pripremiti prijedlog za povećanje plata.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Ljubiša Petrović pozvao Viškovića i ministre Minića i Košarca na razgovor u Bijeljini o otkupnoj cijeni pšenice

Saopštenje Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: "Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović je uputio poziv predsjedniku Vlade Republike Srpske...

VODE SRPSKE: Upozorenje – Mogućnost izlivanja bujičnih vodotoka zbog najavljenih čestih padavina i lokalnih nepogoda

Saopštenje JU "Vode Srpske" prenosimo u cjelosti: "Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda do 12. juna se u cijeloj Republici...

GRADAŠČEVIĆ: Gradonačelnik Bijeljine se zahvalio na podršci – otkaz dobilo 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi (foto)

Povodom uručenja otkaza 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi Bijeljina, oglasio se i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina i odbornika...

Petrović Vladi RS predao projekte i zahtjev za raspuštanje Skupštine Grada Bijeljina (foto)

Danas smo predali inicijativu za raspuštanje gradske skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog i sramnog referenduma koji je inicirala...