Početkom maja Gradonačelnik Petrović ide pješke od Bijeljine do Banjaluke

Datum:

Share post:

U javnosti se polemisalo da li će gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ispuniti građanima dato obećanje. A obećao je pohod od Bijeljine do Banjaluke pješke. 

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović vjerovao je da ga narod podržava u njegovom radu, zato je, kada su, kako kaže, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i njegova lokalna svita krenuli u pohod na Bijeljinu, istakao da nemaju šansu, ali i dao obećanje. 

„Kada referendum o opozivu ne prođe, uzeću zastavu Republike Srpske, zastavu grada Bijeljina i zastavu Srpske demokratske stranke, ići ću pješke od Bijeljine kroz Brčko, Šamac, Modriču, Doboj i druge opštine, zajedno sa narodom i ići ka Banjaluci. Vidimo se u Banjaluci, CIK predsjeniče, na Bijeljini ćete polomiti zube“, obećao je 8. februara Petrović na pres-konferenciji.

Kao što je i obećao početkom februara da će pješke krenuti put Banjaluke s ciljem ukazivanja na poražavajuće stanje u zemlji to sada i ispunjava. Za Banjaluku kreće početkom maja, a do Vlade Srpske očekuje da će pješice stići za 2 sedmice. 

„Ne krećem sam, krećem sa grupom ljudi, sa zastavama sa izrazom visoke volje i energije. Da pokažemo institucijama Srpske da nema nikakvog straha nego da imamo namjeru da ukažemo na sve negativne društvene pojave, da se narod oslobodi straha od ucjena i pritisaka. Cijela Evropa tokom ovog proljeća se podigla na noge. Samo kod nas, npr. poljoprivrednici kad izađu na proteste, oni se smaraju neprijateljem Srpske. Ne – to su ljudi koji se bore za svoja prava, a i mi smo sa maršom za čast, obraz i slobodu i maršom za ozdravljenje Srpske odlučili da ukažemo na sve negativne pojave“, rekao je Petrović za BN TV.

Na pitanje da li će tražiti sastanak sa nekim iz institucija Srpske kada dođe u Banjaluku, Petrović odgovara:

„Oni će u pisanoj formi dobiti šta su to potrebe Bijeljine – uz snažne poruke zanemarivanje opština i gradova u Srpskoj na bazi kriminala i korupcije koje su nas okovale. Ovakav marš jeste način da ukažemo na sve te pojave na drugačiji način, jer ovakav marš za ozdravljenje Srpske se nije viđao na našim prostorima“, naveo je prvi čovjek Bijeljine.

Petrović je za magazin „Crno na bijelo“ BN televizije istakao da postoji velika volja i spremnost i kod njega kao gradonačelnika i kod građana da taj marš zajedno realizuju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PET MAGAZIN: Kako da znate da su dve mace ostvarile jaku vezu

Povezane mačke definišu se kao par mačaka koje su uspostavile blizak odnos jedna sa drugom. Neke povezane mačke...

Ni Japan više neće da trpi Apple-ov monopol

Nakon što je Evropska komisija primorala Apple da otvori iOS za eksterne prodavnice aplikacija u EU, izgleda da...

AGRO SAVJET: Vrijeme je da posadite jagode u saksije

Ljubitelji jagoda koji nemaju bašte ili dvorišta, mogu jagode za svoje potrebe da gaje i u saksijama kao...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...