Počeo “BN Klasik fest”

Datum:

Share post:

Koncertom pijaniste Nevena Šobajića u Sokolskom domu je sinoć svečano otvoren drugi po redu BN KLASIK FEST. Organizatori ovog događaja su Grada Bijeljina i UPMRS „Muzika Arto“.

Obraćajući se prisutnima, savjetnik Gradonačelnika, Radoslav Ostojić, izrazio je zadovoljstvo što je i ove godine Grad Bijeljina pokrovitelj jednog ovakvog događaja koji će, sasvim sigurno, prerasti u tradiciju, jer klasična muzika u Bijeljini ima svoju publiku koja je, iz godine u godinu, sve brojnija.

Nikola Perković, vanredni profesor harmonike na Fakultetu umetnosti u Nišu, je istakao da je za njega učešće na BN KLASIK FESTU velika čast, jer je riječ o kulturnom događaju edukativnog karaktera i mjestu inspirativnih susreta učenika, studenata, profesora muzičkih škola i Akademija iz Republike Srpske i regiona,

On je pohvalio organizatore na čelu sa Grdaskom upravom Grada Bijeljina koji se trude da u svojoj lokalnoj zajednici promovišu klasičnu muziku, te, posebno mladima, približe ovu vrstu umjetnosti.

– U eri novih tehnologija u kojoj su, zahvaljujući različitim medijskim sadržajima, njihova opredjeljenja često upitna, muzički događaji ovog tipa mogu biti odličan način da im pokažemo da izbor može biti i drugačiji – rekao je Perković.

Magistar Aleksandra Radosavljević, profesor klavira u Muzičkoj školi „Stevan Stojanović Mokranjac“ i predsjednik UPMRS „Muzika Arto“, upoređujući prošlogodišnji BN KLASIK FEST sa ovogodišnjim je naglasila da je ovog puta koncepcija izmijenjena, jer je prošle godine akcenat bio na muzičkim radionicama, a ove godine je težište na koncertima.

– Ove godine na Festivalu učestvuje oko 70 izvođača iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH koji će za bijeljinsku publiku izvoditi najpoznatija djela klasične muzike. Istovremeno, cilj ovakvih muzičkih susreta je afirmacija mladih talenata i unapređenje njihovih znanja putem brojnih majstorskih radionica i predavanja koja će biti održana tokom četiri dana trajanja BN KLASIK FESTA – pojasnila je Radosavljević.

Festival će trajati do 10. marta, a ulaz na sve festivalske događaje je besplatan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Pučilama kod Bijeljine Zdravko Perić i Nemanja Makić napravili Farmu „5 jaja“ sa slobodnim uzgojem kokošaka (foto, video)

Nešto novo u Semberiji je Farma pod nazivom "5 jaja" koju su napravili mladi Zdravko Perić i Nemanja...

BIJELJINA: Predstavnicima Glazbene škole ’’Ivana Plemenitog Zajca’’ iz Mostara uručena jedna od glavnih nagrada VIII Internacionalnog festivala muzike „Primavera“ (foto)

U Bijeljini je danas predstavnicima Glazbene škole ’’Ivana Plemenitog Zajca’’ iz Mostara uručena harmonika Bugari Armando model Nemo...

Potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustafa Gradaščević organizovao prijem za uspješnu učenicu Halimu Aletović

Danas je Gradskoj upravi potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustafa Gradaščević organizivao prijem za učenicu petog razreda osnovne škole...

Dom zdravlja Bijeljina obilježio jubilej – 30 godina postojanja i samostalnog rada (foto, video)

Dom zdravlja Bijeljina danas je obilježio jubilej – 30 godina postojanja. Povodom 30 godina samostalnog rada i postojanja...