Počela prodaja ulaznica za ŠESTO DRUŽENJE TUZLAKA (foto)

Datum:

Share post:

Od danas (petak, 27. januar 2023.) počela je prodaja ulaznica za šesto po redu, tradicionalno veliko druženje Tuzlaka

Cijena ulaznice je 40 KM, a prodaja će se vršiti u svadbenom salonu “Grand“ u Bijeljini, od ponedjeljka do subote od 12-16.00 časova.

Ulaznice mogu da se rezervišu i pozivom na brojeve telefona +387 65 651 695, +387 65 941 079.

Zavičajno udruženje Tuzlaka u Bijeljini  organizuje, šesti put za redom, tradicionalno veliko druženje Tuzlaka koje će se, kako su najavili organizatori, održati u subotu, 25. februara 2023. godine u svadbenom salonu “Grand“ sa početkom od 18.00 časova.

Kao i prethodnih godina, njegujući svoje zavičajne običaje i tradiciju, zemljaci iz ovog kraja podsjetiće se na druženja u zavičaju iz kog potiču i time doprinijeti čuvanju zavičaja od zaborava.

– Nakon dvije godine pauze zbog pandemije virusa korona, srećan sam što mogu da najavim šesto tradicionalno druženje u Bijeljini. Ovo je sjajna prilika da spojimo ljude, prijatelje i komšije Tuzlake, koji se možda nisu vidjeli godinama, ali i da utičemo na mlade koji će se pojaviti na druženju da ne zaborave ko su i odakle su – rekao je za Dešavanja u Bijeljini Danijel Perić predsjednik Organizacionog odbora druženja Tuzlaka.

TESTNA REKLAMA

Zainteresovani za šesto po redu, tradicionalno veliko druženje Tuzlaka se već mogu prijaviti i izvršiti rezervaciju, odnosno kupiti ulaznice, od danas (petak, 27. januar 2023.).

Cijena ulaznice je 40 KM, a prodaja će se vršiti u svadbenom salonu “Grand“ u Bijeljini, od ponedjeljka do subote od 12-16.00 časova.

Ulaznice mogu da se rezervišu i pozivom na brojeve telefona +387 65 651 695, +387 65 941 079.

U cijenu je uključeno svo jelo i piće koje se konzumira tokom večeri, te kulturno- umjetnički program. 

-Očekujemo da će se 25. februara u Bijeljini okupiti više od 1.000 Tuzlaka, kako onih koji su u Semberiji našli novi zavičaj, tako i onih koji žive u drugim opštinama i gradovima Republike Srpske, ali i u rasejanju, nastavio je Danijel Perić.

-Garancija kvalitetnog i bogatog kulturno-umjetničkog programa ove godine svakako su i imena onih koji su  zaduženi za njegov sadržaj, a to su prof. dr Desanka Trakilović, dirigent i osnivač obnovljenog hora “Srbadija“ od 1992. godine u Bijeljini, koja je i predsjednica Skupštine zavičajnog udruženja Tuzlaka u Bijeljini, folklorno društvo iz Janje i direktor Narodne biblioteke ,,Filip Višnjić“ Jovan Cvjetković, kaže Perić kao predsjednik Organizacionog odbora druženja Tuzlaka i član Upravnog odbora ovog udruženja od osnivanja.

Za vrhunski provod zadužen je orkestar Pavla Dejanića koji napravi sjajnu atmosferu na svim veseljima, a osim narodnih pjesama, sviraju i pjevaju zabavne i rok pjesme i kultne klasike, a nerjetko Pavle na harmonici odsvira neko narodno kolo.

 

Imajući u vidu to da su ljudi sa područja tuzlanske regije poznati po tome da vole pomagati, ne iznenađuje što ovo druženje neće biti samo s ciljem druženja i zabave.

Naime, u udruženju su odlučili da organizuju himanitarnu tombolu, a sredstva koja prikupe usmjeriće na pomoć Srbima povratnicima na prostor tuzlanske regije.

-Na ovo druženje ne pozivamo samo Tuzlake, već i sve naše novostečene prijatelje u  Bijeljini i Semberiji- našem novom zavičaju, ističe Perić.

Danijel Perić je na kraju poručio da će to biti nezaboravno druženje i susret Tuzlaka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...