ĐURĐEVIĆ: Gradonačelnik Petrović osporava Inicijativu za njegov opoziv – Referendum u martu (foto)

DONIJETA ODLUKA: Koalicija ’’Dogovor za Bijeljinu’’ kreće u OPOZIV Ljubiše Petrovića

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izjavio je danas Srni da je gradonačelnik Ljubiša Petrović dostavio mišljenje na inicijativu 25 odbornika za njegov opoziv, za šta je rok istekao danas.

SG BIJELJINA: Zaprimljena Inicijativa za opoziv Gradonačelnika Bijeljine (foto)

„U odgovoru, koji je poprilično opširan, on osporava navode koji su u inicijativi, što je i očekivano, a sve će biti objavljeno u materijalima za sjednicu Skupštine grada koja će biti održana u roku od 15 dana“, rekao je Đurđević.

Srna saznaje da je inicijativa za opoziv gradonačelnika napisana na osam stranica, a mišljenje gradonačelnika po ovoj inicijativi ima 30 stranica teksta i predato je juče u popodnevnim časovima.

Skupštinska Komisija za izbor i imenovanje u Bijeljini ranije je već dala pozitivno mišljenje o inicijativi za opoziv gradonačelnika LJubiše Petrovića, konstatujući da je inicijativa opravdana, obrazložena i podnesena u skladu sa Izbornim zakonom Republike Srpske i Poslovnikom o radu Skupštine grada i prihvatila navode iz inicijative.

Komisija za izbor i imenovanje dala pozitivno mišljenje po Inicijativi za opoziv Gradonačelnika Bijeljine

Inicijativu za opoziv je 12. januara podnijelo 25 odbornika u Skupštini grada.

S obzirom na rokove, referendum o opozivu gradonačelnika Bijeljine najranije bi mogao biti održan u drugoj polovini marta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljni.com/infobijeljina.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име