PETROVIĆ: Uputiću poziv svakom narodnom odborniku u Skupštini Grada Bijeljina (foto,video)

Datum:

Share post:

Danas je u prostorijama GO PDP u Bijeljini održana konferencija za medije kojoj su prisustvovali predsjednik PDP-a Branislav Borenović, Gradonačelnik Grada Bijeljine Ljubiša Petrović, predsjednik GO PDP-a Slaviša Marković, načelnik opštine Lopare Rado Savić, predsjednik GO SDS Tomica Stojanović i generalni sekretar PDP Igor Crnadak.

Ljubiša Petrović: Obaviću razgovor sa svim odbornicima
Kao novoizabrani Gradonačelnik Grada Bijeljina, Ljubiša Petrović je, nakon zvaničnih rezultata i prijema sertifikata, najavio razgovor sa svim novoizabranim odbornicima u Skupštini Grada Bijeljina, odnosno sa svim političkim partijama koje participiraju u bijeljinskom parlamentu. Na pitanje novinara portala Dešavanja u Bijeljini da li će uspjeti okupiti skupštinsku većinu, odnosno, da li će Gradonačelnik i skupštinska većina funkcionisati kao vlast u Gradu i šta će se desiti ukoliko kao Gradonačelnik ne bude imao skupštinsku većinu na svojoj strani, Petrović je rekao da će on kao novoizabrani narodni Gradonačelnik uputiti poziv svim odbornicima i da ne želi da se bavi daljim kombinatorikama.

Odgovorno stojim iza svojih riječi
„Narod je 15. novembra imao priliku da, na fer i demokratskim izborima, kaže svoju riječ. Odgovorno stojim iza svojih riječi – kao narodni Gradonačelnik, moja ruka i moj poziv prema svakom narodnom odborniku biće ispružena i poziv će biti upućen. Sva dalja kombinatorika, matematika, kako vole u nekim krugovima da govore ko će šta kome reći, ko će šta kome uraditi, vjerujte da ne želim da se bavim na takav način. Imam odgovornost prema narodu koji me je birao i istovremeno zahvalnost i nemam pravo da se drugačije ponašam osim da kažem da će zaista ova ruka pokazati srdačnost, širok um za maksimalnu saradnju prema svim narodnim odbornicima. Vjerujte, narod ne želi raskalašno, bahato, ni isključivo ponašanje Gradonačelnika“, rekao je Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine je iskazao dozu uvjerenosti da će u narednom periodu, nakon zvaničnih rezultata CIK-a ući u prave narodne razgovore, a ne u političke ili politikanstvo.

„Ući ćemo u prave narodne razgovore – da se okupljamo u Gradskoj upravi, jer narod nas je zbog toga i birao, da pokažemo odgovornost, spremnost i odlučnost da sve postojeće stvari unapređujemo, da nijedan započeti projekat ne bude prekinut, da narod ne bude talac nijedne politike. Ja ću svakog narodnog odbornika, svaku političku partiju pozivati na društvenu odgovornost, jer politička kampanja koja se završila sa danom izbora je samo vid onog javnog promovisanja. Vjerujte, kampanja prema svom narodu traje svaki dan i to je pravi primjer koji treba pokazati. Ne samo Gradska uprava, narodni Gradonačelnik i narodni odbornik, nego svi nivoi vlasti u RS i BiH. Na jedan drugačiji način se ophoditi prema narodu i pružiti ono što se zove ravnomjernost i raspodjela u budžetskim sredstvima. Narodnih para ima sasvim dovoljno, samo ih treba lijepo rasporediti, a isto tako izbjegavati ružne poruke“, istakao je Petrović i dodao da nije problem ukoliko je jedna skupštinska odluka diskutabilna, kao što je bilo riječi o smanjenju cijene vode, ali da svako mora snositi svoj dio odgovornosti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE za 7. maj: Prekidi u snabdijevanju vodom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...

VRIJEME DANAS umjereno do pretežno oblačno

Ujutru umereno do pretežno oblačno. Tokom prepodneva slaba kiša će početi ponegde na zapadu, a od sredine dana...

MEŠKOVIĆ: Zadovoljni smo rodom jagoda, ali ne i cijenom (video)

Proizvođač jagoda iz Čelića Mustafa Mešković, pričao je kakva je proizvodnja jagode ove godine, kao i isplati li...

NIKOLA GRUJIĆ briljirao u Španiji: Učestvovalo 750 studenata, MLADIĆ IZ LOPARA osvojio drugo mjesto

Dvadesettrogodišnji Nikola Grujić iz Lopara, student četvrte godine Fakulteta za računarstvo i informatiku Univerziteta „Sinergija“ u Bijeljini, na...