PETROVIĆ: Novac za opoziv preusmjeren za subvencije, MILIĆEVIĆ: Komisiji za sprovođenje referenduma ne treba novac (foto)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović rekao je danas da novca iz gradskog budžeta za njegov opoziv nema, te da je kao izvršilac budžeta grada iskoristio zakonsko pravo da novac preusmjeri za subvencije roditeljima čija djeca pohađaju privatne vrtiće.

Petrović je rekao da oni koji su za njegov opoziv lako mogu obezbijediti novčana sredstva za njegovo sprovođenje.

Sredstva iz budžeta grada preusmjerena su i za novorođenčad, te subvencije učenicima u smislu prevoza, rekao je Petrović novinarima u Istočnom Sarajevu, gdje je održana sjednica Konferencije lokalne samouprave SDS-a.

Vršilac dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević rekao je da Komisiji za sprovođenje referenduma, koji je zakazan za 19. mart, ne treba novac i da ne zna na koji način će uopšte biti sproveden referendum sredstvima koja nisu planirana u budžetu.

On je rekao da se ne znaju detalji javne nabavke listića i njihove zaštite i numeracije.

Skupština grada Bijeljina je na sjednici 8. februara donijela odluku o pokretanju postupka o opozivu gradonačelnika.

Predsjednik Komisije za sprovođenje opoziva gradonačelnika Bijeljine Dijana Savić Božić rekla je juče da je, mjesec dana pred referendum o opozivu, iz bijeljinske Gradske uprave saopšteno da nema novca za rad Komisije.

Komisija za sprovođenje opoziva gradonačelnika Bijeljine pozvala je političke subjekte da prisustvuju postupku javnog žrijebanja za popunu mjesta u biračkim odborima, koje će biti održano danas u 16.00 časova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pozorišna radionica za mlade Bijeljine

„Gluma ili san o strasti“ naziv je radionice za srednjoškolce i studente koju Centar za kulturu “Semberija” u...

ELEKTRO BIJELJINA: U nedjelju počinje remont čvornih trafo stanica

Saopštenje "Elektro Bijeljine" prenosimo u cjelosti: "Radnici „Elektro-Bijeljine“ će u nedelju 2. aprila 2023. godine, započeti aktivnosti na remontima...

Pokret za Bijeljinu podjelom sadnica voća i ruža najavio početak „Aprila mjeseca čistoće“ (foto, video)

Članovi i aktivisti Pokreta za Bijeljinu danas su, u susret „Aprilu mjesecu čistoće“, podijelili sadnice voća, vinove loze...

Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala Infodan – prezentacija Programa rada za 2023.godinu

Razvojna agencija Grada Bijeljina danas je organizovala Info dan, odnosno, prezentaciju Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije Grada...