PETAR ĐOKIĆ (SP) posjetio Vukosavce kod Lopara (foto)

Datum:

Share post:

ĐOKIĆ: NA BALKANU TREBA DA AFIRMIŠEMO SLOBODU I MIR

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas u Memorijalnom komplaksu Vukosavci kod Lopara da svi političari u Republici Srpskoj, BiH i širem balkanskom prostoru treba da se bore za mir i tako osiguraju budućnost pokoljenjima.

„Da više nikada na ovim prostorima ne bude ratova u kojima će stradati ljudi, nego da u miru, suživotu i u zajedničkom životu svugdje gdje je to moguće gradimo normalan život i svijet“, poručio je Đokić na tradicinalnoj komemoraciji u Vukosavcima.

On je rekao istoriju ne treba zanemariti, te da je važno da se dolazi na pomenuto i na druga istorijska mjesta.

„Zato, da se nikada ne sramimo svoje istorije, bez obzira što o njoj možemo imati različite pristupe i uglove posmatranja, ali istorijske činjenice ne treba zatamniti, o njima treba govoriti i sve što je bilo časno da se uvijek borimo da ponavljamo, a sve što je bilo nečasno da se nikada više ne dogodi“, rekao je Đokić, koji je i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić rekao je na obilježavanju 81 godine od pogibije članova štaba Prvog Majevičkog partizanskog odreda da je na ovom mjestu poginulo 17 narodnih heroja, a u spomen-kompleksu iz NOR-a u Vukosavcima sahranjeno je 768 boraca čija su imena ispisana na spomen-kosturnici.

„Opština Lopare daje značaj obilježavanju svih važnih datuma iz proteklih ratova i time čuvamo istoriju od zaborava, trudeći se da sva iskustva prenesemo mladim generacijama“, rekao je Ristić.

Komemoraciji u Vukosavcima prisustvale su i delegacije SUBNOR-a iz Sremske Mitrovice u Srbiji i Srebrenika – FBiH.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...