BURSAĆ: Podsticaji uvećani za sve grane poljoprivrede

Datum:

Share post:

Ovogodišnjim Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela, agrarni budžet je uvećan za 69 odsto u odnosu na prošlogodišnji i iznosi 180 miliona KM, rekao je popmoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Bursać.

– Trudili smo se da izađemo u susret svima, a bilo je i prevelikih zahtjeva koje nismo mogli ispoštovati – naglasio je Bursać i dodao da su podsticaji povećani za sve grane poljoprivrede.

On je dodao da je povećanje podsticaja za mljekare povećana za 40 odsto i da će se proizvodnja mlijeka u ovoj godini pratiti i na osnovu toga vidjeti da li treba korigovati iznos podsticaja.

– Želimo da poljoprivredna proizvodnja u 2023. godini bude izvjesna, mi ćemo je pratiti i truditi se da odgovorimo na probleme – istakao je Bursać.

On se osvrnuo i na protest poljoprivrednika u Kozarskoj Dubici koji zahtijevaju da oko 450 hektara zemljišta, na kojem je istekla koncesija, bude podijeljeno lokalim proizvođačima. 

– Pratimo stanje u Dubici i čuli smo zahtjeve poljoprivrednika. U Ministarstvu smo spremni da sjednemo i razgovaramo, da nađemo kompromis – naveo je Bursać.

On je dodao da je jedno od rješenja za probleme dubičkih poljoprivrednika oko 800 hektara državnog zemljišta na području Kozarske Dubice, koje se sada ne obrađuje, jer je zaraslo i nalazi se u brdskim predjelima.

– Teško da žemo naći idealno rješenje da svi budu zadovoljni, ali uvijek smo nalazili rješenje i vjerujem da će tako biti i sada, sve u skladu sa zakonom – zaključio je Bursać.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Danas u bijeljinskoj Bolnici edukacija na više nivoa

U operacionima salama danas odvojeno rade četiri vrsna stručnjaka, dok istovremeno u konferencijskoj sali rukovodioci odjeljenja i službi...

Gorivo jeftinije za deset pfeninga

Na benzinskim pumpama u Srpskoj gorivo je od jutros jeftinije za deset feninga, rekao je "Glasu Srpske" predsjednik Grupacije...

Područna privredna komora Bijeljina potpisala Sporazum o saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Leskovac

Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Stevo Savić i direktor Regionalne privredne komore Leskovac Goran Jović potpisali su Sporazum...

U Srpskoj 114 škola ima produženi boravak, u Bijeljini SAMO JEDNA

Produženi boravak u Bijeljini organizovan je samo u jednoj našoj školi, potvrđeno nam je iz resornog ministarstva. "Samo je...