BURSAĆ: Podsticaji uvećani za sve grane poljoprivrede

Datum:

Share post:

Ovogodišnjim Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela, agrarni budžet je uvećan za 69 odsto u odnosu na prošlogodišnji i iznosi 180 miliona KM, rekao je popmoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Bursać.

– Trudili smo se da izađemo u susret svima, a bilo je i prevelikih zahtjeva koje nismo mogli ispoštovati – naglasio je Bursać i dodao da su podsticaji povećani za sve grane poljoprivrede.

On je dodao da je povećanje podsticaja za mljekare povećana za 40 odsto i da će se proizvodnja mlijeka u ovoj godini pratiti i na osnovu toga vidjeti da li treba korigovati iznos podsticaja.

– Želimo da poljoprivredna proizvodnja u 2023. godini bude izvjesna, mi ćemo je pratiti i truditi se da odgovorimo na probleme – istakao je Bursać.

On se osvrnuo i na protest poljoprivrednika u Kozarskoj Dubici koji zahtijevaju da oko 450 hektara zemljišta, na kojem je istekla koncesija, bude podijeljeno lokalim proizvođačima. 

– Pratimo stanje u Dubici i čuli smo zahtjeve poljoprivrednika. U Ministarstvu smo spremni da sjednemo i razgovaramo, da nađemo kompromis – naveo je Bursać.

On je dodao da je jedno od rješenja za probleme dubičkih poljoprivrednika oko 800 hektara državnog zemljišta na području Kozarske Dubice, koje se sada ne obrađuje, jer je zaraslo i nalazi se u brdskim predjelima.

– Teško da žemo naći idealno rješenje da svi budu zadovoljni, ali uvijek smo nalazili rješenje i vjerujem da će tako biti i sada, sve u skladu sa zakonom – zaključio je Bursać.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Da li će i Srpska dobiti sistem “Pronađi me”?

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske posjetili su juče Centar za nestalu i zlostavljanu decu u Novom Sadu...

ŠMIT: Dodik zna ko je Šmit, a Čović neka se smiri

Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika rekao je da je njegov posao da štiti...

MINISTRSTVO POLJOPRIVREDE: Objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije u 2024. godini

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavještava korisnike podsticaja da je danas objavljen Javni poziv za podnošenje...

ĆORIĆ: Potpisan Memorandum o integraciji sistema elektronske naplate putarine BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji "Autoputeva Republike Srpske", "Puteva Srbije" i "Autocesta FBiH" koji...