VLAST naručila sedam tona pomfrita

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske odlučila je da nabavi hranu i piće vrijednu skoro milion maraka, a od ponuđača zahtijevaju da raspolaže sa 15 rashladnih vitrina zapremine 418 litara, te sa deset kafe aparata.

Ugostiteljski servis Vlade RS raspisao je nabavku prehrambenih proizvoda za restoran Narodne skupštine RS, Palatu predsjednika, za restoran „Rajska dolina“ na Jahorini, za poslovni objekat Vlade u Istočnom Sarajevu kao i za restoran u Administrativnom centru Vlade RS.

Ono što je interesantno je da se od ponuđača koji ih bude snabdijevao gaziranom vodom traži da ima najmanje 15 rashladnih vitrina zapremine 418 litara i temperaturnog režima od nula do deset stepeni celzijusovih.

Takođe od ponuđača kafe zahtijeva se da posjeduje najmanje deset kafe aparata.

Kada je u pitanju riba, planiraju kupiti više od tone bijelog oslića, dok će nabaviti 400 kilograma očišćenje pastrmke.

U Vladi procjenjuju da će se u pomenutim institucijama i hotelu „Rajska dolina“ pojesti skoro sedam tona pomfrita, kao i 430 kilograma fileta orade.

Zatražili su i 340 kilograma hobotnice, kao i 200 kilograma lignji.

Planiraju nabaviti i 3.000 komada crnih vekni od po pola kilograma, kao i 35.000 komada lepinja za roštilj.

Procjenjuju da će im biti potrebno čak 70.000 komada prirodne vode od 0.33 litra, kao i 50.000 boca vode od 0.25 litara.

Očekuju i da će se pojesti 7.000 komada jaja, kao i 600 kilograma telećeg buta i plećke.

Planiraju utrošiti  tonu  zelene salate, kao i gotovo tonu paprika.

Damjan Ožegović iz organizacije „Transparency international“ u izjavi za CAPITAL ističe da je generalno praksa ugostiteljskih objekata da od dobavljača hladnih pića i kafa dobijaju na korištenje frižidere i kafe aparate.

Međutim, ono što bi moglo biti sporno jeste tražena količina rashladnih vitrina i kafe aparata, pogotovo jer se za rashladne vitrine dodatno traže uslovi poput zapremine i temperaturnog režima. To bi svakako moglo uticati ograničavajuće na konkurenciju“, istakao je Ožegović komentarišući uslove iz tenderske dokumentacije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zatvoreni 22. „Dani komedije“ – Najbolji banjalučki „Hrkači“

Pozorišni festival “Dani komedije”, 22. po redu, otvoren je 27. marta u Bijeljini predstavom “Hrkači” Narodnog pozorišta Republike...

SRETEN VUČKOVIĆ: Na području Semberije planirano je da ove godine bude zasijano oko 32.500 hektara zemlje (video)

Sreten Vučković, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu po ovlaštenju Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, za portal Dešavanja u Bijeljini govorio...

Francuska arhitektura u Bijeljini

Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ otvorena izložba posvećena francuskoj arhitekturi, kao završni događaj prvih Dana...

Sedma „Primavera“ u Bijeljini (foto)

U Etno-selu „Stanišići“ u toku je sedmi međunarodni muzički festival „Primavera“. Organizator je Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”. Manifestacija...