PET MAGAZIN: Kako da naučite svoju mačku da donese igračku

Datum:

Share post:

Dok su psi dobro poznati po tome što se igraju “donošenja”, neke mačke takođe vole da igraju ovu igru. Vaša mačka može čak pokazati instinkt za vraćanjem kada vam, na primer, donese miša kao „poklon“. Takođe može uhvatiti lepršavog moljca samo da bi ga pustila ili jurila igračku miša niz hodnik. E sad, kako naučiti mačku da tu igračku i donese vama?

Učenje ove igre je dobar interaktivan način da pomognete vašoj mački da oslobodi malo energije. Donošenje takođe može da bude dobra vežba za mršavljenje. Neće svaka mačka doneti, ali to je zabavna igra i postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete preduzeti da biste je ohrabrili da se igra sa vama.

Kada želite da zadržite pažnju svoje mačke i naučite je nečemu novom, često je najbolje da to uradite u okruženju bez ometanja. Pronađite mirno mesto u kući, po mogućnosti sobu sa nekoliko prepreka i malom površinom koja ograničava polje za igru.

Većina mačića bira svoje omiljene stvari za donošenje. Najlakše će vam biti da pratite prirodne preferencije vaše mačke kada uvodite igru donošenja. Na primer, vaša mačka može biti najviše zainteresovana za miša od mačje trave, snop papira, mekanu svetlucavu kuglu ili čak posebnu poslasticu.

Tajming je ključan i vi najbolje poznajete navike svoje mačke, pa izaberite vreme kada znate da je maca spremna za igru. Neki vlasnici mačaka smatraju da je njihova mačka najprihvatljivija za obuku i da je spremna da obrati pažnju na njih neposredno pre obroka.

Povežite radnju sa rečju kako biste pomogli vašoj mački da razume svaki put kada je ova igra došla na red. Recite nešto poput: “Donesi, maco!” visokim, srećnim tonom nakon što bacite igračku preko sobe da biste namamili mačku da vrati igračku. Nemojte da zaboravite i da nagradite vašu mačku ukoliko savlada ovu igru.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Minja cat

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Zvezda srušila Еfes u Beogradu!

POVEZANE VIJESTI

Zvezda srušila Еfes u Beogradu!

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobjedu u 11. kolu Еvrolige protiv Anadolu Еfesa 97:83. Kao i većina utakmica Crvene...

Info-sesija „Dekarbonizacija stambenog sektora“ u Gradskoj upravi Grada Bijeljina

Bijeljina je danas bila dio projekta koji u 36 opština i gradova u BiH provode stručnjaci Razvojnog programa...

Crveni krst u Bijeljini obilježio Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Više od četrdeset godina je prošlo od kada je prijavljen prvi slučaj HIV virusa koji uzrokuje pojavu AIDS-a,...

Prim. dr Vesna Despotović, načelnik CMZ u bijeljinskom Domu zdravlja dobila Povelju za primarnu zdravstvenu zaštitu Komore doktora medicne RS za 2023. godinu (foto)

Godišnje nagrade Komora doktora medicine najboljim doktorima i najboljim studentima Medicinskog fakulteta u Republici Srpskoj 24. novembra 2023. u...