PERIĆ: 15 miliona KM ulaganja u kapitalne projekte opštine UGLJEVIK

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić najavio je da će se u naredne dvije godine  uložiti 15 miliona KM u kapitalne projekte u ovoj podmajevičkoj opštini.
-Iz kreditnog zaduženja obezbijediće se 5,5 miliona KM a ostala sredstva će se obezbijediti iz tekućih prihoda opštine-pojasnio je Perić nakon današnjeg redovnog skupštinskog zasijedanja opštine Ugljevik.
Perić je istakao da će se raditi značajni projekti kojim će se poboljšati kvalitet života građana.
-Radićemo na poboljšanju sistema grijanja, nastavićemo dalju izgradnju šetališta korita rijeke Janje, izgradićemo novi Dječiji vrtić, kao i putnu infrastrukturu i druge projekte-naveo je Perić.
Odbornici su podržali izvještaj o radu načelnika opštine i opštinske uprave kao i izvještaj o radu Skupštine opštine Ugljevik i skupštinskih komisija za 2022. godinu.
Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić izrazio je zadovoljstvo jer će se u narednom periodu raditi brojni infrastrukturni projekti.
-Donesena je odluka o promjeni urbanističkog plana Ugljevika jer je u planu da se u saradnji sa “Putevima RS” gradi kružni tok na magistralnom putu. Imamo idejno rješenje za ovaj projekat-rekao je Lazić.
Na današnjem redovnom zasijedanju usvojen je prijedlog odluke o dugoročnom zaduženju opštine Ugljevik u iznosu od 7 miliona KM i prijedlog rješenja o davanju saglasnosti na cijene komunalnih usluga kojom će usluge biti uvećane za 15 odsto.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PROTEST OPOZICIJE: Šesti put pred Skupštinom Srbije

Protest opozicije šesti put pred Skupštinom Srbije - Šesti protest "Srbija protiv nasilja" u organizaciji prozapadne opozicije, počeo je...

GAJIĆ, KPZ BIJELJINA: Bijeljina sledeće godine domaćin 21. Peneloških igara (foto)

Danas su u Trebinju svečano otvorene 20. Penološke igre radnika Kazneno-popravnih ustanova u Republici Srpskoj. Kazneno-popravni zavod Bijeljina preuzeo...

Osnovna škola „Filip Višnjić“ u Donjoj Trnovi svečano obilježila Dan škole (foto)

Danas je u Osnovnoj školi „Filip Višnjić“ u Donjoj Trnovi uz prigodan kulturno-umjetnički program svečano obilježen Dan škole...

Đoković u finalu Rolan Garosa

Đoković u finalu Rolan Garosa Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa. Đoković je u polufinalu...