PEDOFILI IZ LOPARA koji sz napastvovali djevojčicu (13) PONOVO IZA REŠETAKA

Datum:

Share post:

Okružni sud u Bijeljini je uvažio žalbu tužilaštva i vratio u pritvor dvojicu nasilnika iz Lopara, koji su optuženi da su seksualno zlostavljali trinaestogodišnju djevojčicu iz socijalno ugožene porodice.

Ova odluka je uslijedila nakon udruženog apela 16 nevladinih organizacija iz cijele Republike Srpske, na čelu sa Fondacijom “Lara” Bijeljina.

Kako je ranije pisala Srpskainfo, vijest o puštanju nasilnika iz pritvora uzenemirila je Lopare i cijelu Majevicu i Semberiju, jer su roditelji zabrinuti za bezbjednost svoje djece. Posebno je pitanje, kako će to uticati na djevojčicu, koja je bila žrtva pedofila, te na njene roditelje.

Podsjećamo, radi se o dvojici muškaraca od 44 i 57 godina, koji su seksualno napastvovali djevojčicu, u dobi kada je ona imala samo 13 i po godina.

Nasilnici su djetetu, za koje su znali da potiče iz disfunkcionalne porodice, prijetili da nikom ne smije ništa reći, jer će je inače ostaviti samu u šumi, te da će svima razglasiti šta se desilo. Istovremeno, oni su, kako se navodi u optužnici, djetetu slali pornografski sadržaj, uključujući i slike svojih polnih organa.

Nakon pokretanja postupka, djevojčica je privremeno smještena u jednoj sigurnoj kući, kako bi bila zaštićena.

U odbranu djevojčice je prvo stala Fondacija “Lara” Bjeljina, a potom su im se pridružile aktivistkinje i aktivisti iz još 15 organizacija, koje se zalažu za prava žena i djece i zaštitu ljudskih prava.

-Optuženi su pušteni da se brane sa slobode jer je sud smatrao da djelo koje su počinili nije poremetilo javni red i mir u Loparama i široj zajednici. U deset dana građani su demantovali navode suda, a Centar za socijalni rad u Loparama dostavio je Fondaciji „Lara“ dopis o svojoj zabrinutosti. Uznemireni su građani, uplašeni svjedoci, a za očekivati je i da je djevojčica, žrtva ovog zločina, ponovo izložena strahu  za vlastitu budućnost – navedno je u apelu koji su uputile organizacije iz svih krajeva Srpske, od Bijeljine, Banjaluke i Bratunca do Višegrada i Trebinja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NA PANJIKU OBILJEŽENA 31 GODINA OD HEROJSKE ODBRANE MAJEVICE

Na Panjiku iznad Priboja danas je obilježena 31 godina od odbrane Majevice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i pogibije 16...

Pedagoški fakultet Bijeljina održao Svečanu akademiju i predstavljanje monografije „Istočnik obrazovanja – 30 godina rada Pedagoškog fakulteta“ (foto)

Večeras je u Bijeljini održana Svečana akademija i predstavljanje monografije Pedagoškog fakulteta "Istočnik obrazovanja - 30 godina rada...

BIJELJINA: Braća Rakić za četvrtu pobjedu Proletera iz Dvorova

Proleter iz Dvorova je u posljednjem meču 5. kola drugoligaškog "Istoka" na svom terenu savladao Budućnost iz Pilice...

Počinje obnova i restauracija Aja Sofije

Turska vlada odlučila je da započne dugo čekanu obnovu i restauraciju nekadašnje pravoslavne crkve Aja Sofija u Istanbulu,...