Proteklog vikenda, 2 i 3. decembra planinari PED Majevica su posjetili prijatelje iz pobratimskog društva Planinarski Klub Povlen Valjevo, na njihovom domu na Povlenu.

Kao i uvijek, naši prijatelji su nas dočekali gostoljubivo i srdačno, a riječima je teško dočarati iskrenost u dočeku kao i osjećaj dobrodošlice koji je svako od nas osjetio.

U planu je bio obilazak povlenskih vrhova koje uvijek rado obilaze svi planinari, a među nama je bilo i članova koji dosad nisu vidjeli ljepote Povlena. U najavama je bio snijeg, niska temperatura kao i jaki udari vjetra.

Po dolasku, naši divni domaćini su nas dočekali vrućim čajem, kafom, rakijom i doručkom. Nakon toga smo krenuli na stazu. Iako najavljen, snijeg nije padao, a dočekao nas je veoma vedar i sunčan dan, ali i niska temperatura sa udarima vjetra koji je po slobodnoj procjeni dostizao i orkanske udare od preko 100 km/h. To se dalo procijeniti i po tome što nam je skidao kape i naočare sa glave, a kape su letile 20-30 metara u sekundi.

Vidljivost je bila dobra pa smo uživali u pogledima na sve ljepote Povlena, kao i sa njegovih vrhova. Obišli smo najviši vrh – Mali Povlen, Srednji Povlen, a zbog udara vjetra smo odustali od po visini najmanjeg – Velikog Povlena.

Po povratku u dom, vrijedne domaćice i domaćini su nas dočekali sa pravom srpskom gozbom te smo uživali u druženju sa domaćinima. Predsjednici društava se razmijenili prigodne poklone, a nakon toga smo se veselili uz muziku, šalu i pjesmu do kasnih sati.

U nedjelju nakon doručka je slijedio rastanak sa domaćinima i povratak u Bijeljinu uz želju da se druženje što prije ponovi.

Ovom prilikom se zahvaljujemo našim prijateljima iz Planinarski Klub Povlen Valjevo na izuzetnom dočeku i gostoprimstvu, na trudu koji su uložili da sve protekne u najboljem redu i da se osjećamo kao kod kuće. Uz želju da do narednog druženja ne prođe puno vremena, šaljemo zahvalnost našim domaćinima, VEDRO.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име