PDP neće kod Dodika, ali hoće u NS RS koja je mjesto za razgovor

Datum:

Share post:

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, rekao je da Parlament BiH ne može odlučivati o imovini Republike Srpske, već da se o tako važnim temama odluke moraju donositi u Narodnoj skupštini.

Borenović smatra da je ponašanje predstavnika bošnjačkih struktura u Parlamentu BiH oko pitanja državne imovine uvod u nove tenzije i nove sukobe. 

“Izuzetno ozbiljna i velika tema, oko koje treba zauzimati snažne i odgovorne stavove, kako bi se još jednom pokazalo ono nesporno, da je imovina Republike Srpske ustavna kategorija i da ćemo sve uraditi kao PDP, kao poslanici i kao građani, da sačuvamo status imovine Republike Srpske”, poručio je Borenović. 

Predsjednik PDP-a neće prihvatiti poziv Milorada Dodika na sastanak u Palati Republike.

“Predsjednička palata nije mjesto na kojem se treba odlučivati o tom pitanju. Narodna Skupština Republike Srpske je institucija u kojoj moramo donijeti jedinstven, nadstranački stav oko ključnih odluka za budućnost Republike Srpske”, smatra Borenović. 

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-, uputio je pismo svim poslaničkom klubovima, u cilju donošenja rezolucije kojom bi se predsjednik Hrvatske Zoran Milanović proglasio “personom non grata”.

“Apelujemo na sve poslaničke grupe, kako bismo donijeli jedinstven i zajednički stav o tome da se predstavnici Republike Srpske ne sastaju sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, zbog njegovih izjava i odlikovanja pripadnika HVO-a koji su počinili strašne zločine nad srpskom narodom”, rekao je Crnadak. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zabrana saobraćaja u Bijeljini 2. i 3. juna

Za potrebe neometanog odvijanja defilea učesnika Međunarodnog fudbalskog turnira „Stopama Save Miloševića“ i Međunarodnog festivala dječijeg i omladinskog...

Narodni proglas Ljubiše Petrovića građanima Republike Srpske

Narodni proglas Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: ”Poštovani građani, Prije 10 dana sam iz moje Bijeljine zajedno sa...

PODRUČNA KOMORA BIJELJINA: Pokrivenost uvoza izvozom 71,18 odsto

Na području Područne privredne komore Bijeljina spoljnotrgovinska razmjena u prva četiri mjeseca ove godine iznosila je 745,46 miliona...

JEFTIĆ: Ističe vrijeme za kompromis boraca i vlasti, ulica je rješenje, ako ne bude dogovora

Ukoliko vlasti ne ispoštuju ono što je dogovoreno, a tiče se poboljšanja statusa i materijalnog položaja boraca Vojske...