PDP neće kod Dodika, ali hoće u NS RS koja je mjesto za razgovor

Datum:

Share post:

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, rekao je da Parlament BiH ne može odlučivati o imovini Republike Srpske, već da se o tako važnim temama odluke moraju donositi u Narodnoj skupštini.

Borenović smatra da je ponašanje predstavnika bošnjačkih struktura u Parlamentu BiH oko pitanja državne imovine uvod u nove tenzije i nove sukobe. 

“Izuzetno ozbiljna i velika tema, oko koje treba zauzimati snažne i odgovorne stavove, kako bi se još jednom pokazalo ono nesporno, da je imovina Republike Srpske ustavna kategorija i da ćemo sve uraditi kao PDP, kao poslanici i kao građani, da sačuvamo status imovine Republike Srpske”, poručio je Borenović. 

Predsjednik PDP-a neće prihvatiti poziv Milorada Dodika na sastanak u Palati Republike.

“Predsjednička palata nije mjesto na kojem se treba odlučivati o tom pitanju. Narodna Skupština Republike Srpske je institucija u kojoj moramo donijeti jedinstven, nadstranački stav oko ključnih odluka za budućnost Republike Srpske”, smatra Borenović. 

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-, uputio je pismo svim poslaničkom klubovima, u cilju donošenja rezolucije kojom bi se predsjednik Hrvatske Zoran Milanović proglasio “personom non grata”.

“Apelujemo na sve poslaničke grupe, kako bismo donijeli jedinstven i zajednički stav o tome da se predstavnici Republike Srpske ne sastaju sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, zbog njegovih izjava i odlikovanja pripadnika HVO-a koji su počinili strašne zločine nad srpskom narodom”, rekao je Crnadak. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Fudbaleru Zvijezde 09 Salimanu Kayodeu ponude na stolu iz zemlje i inostranstva (foto)

Fudbaleru Zvijezde 09 Salimanu Kayodeu ponude na stolu iz zemlje i inostranstva Fudbaleri Zvijezde 09 juče su zabilježili veoma...

MILIČEVIĆ: Na putu smo da obezbijedimo da na izbore izađemo kao Srpska demokratska stranka

Saopštenje za javnost SDS RS prenosimo u  cjelosti: SDS je na putu rješavanja i tehničkih problema vezanih za izlazak...

CACANOVIĆ: Čestitam OK ’’Radnik’’ Bijeljina – političari da se više ne reklamiraju preko sporta

Odbojkaši Radnika iz Bijeljine su odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a sportski uspjeh im je preko svog...

DODIK: Rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena, definitivno će sahraniti BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena u Generalnoj skupštini UN,...