Ozelenimo Bijeljinu zajedno! (foto)

Datum:

Share post:

U skladu sa strateškim opredjeljenjem da do 2030. godine Bijeljina postane GRAD BUDUĆNOSTi, Gradska uprava Grada Bijeljina je u toku 2021. godine započela dugogoročnu kampanju ozelenjavanja grada i urbanih područja pod sloganom „Ozelenimo Bijeljinu zajedno“, u okviru strateškog koncepta „green BijeljINa“, koji za cilj ima stvaranje preduslova za održivi ekološki razvoj.

U sklopu pomenute kampanje Gradska uprava – Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije će u toku novembra pokloniti 221 sadnicu (hrast, bor, javor, vrba, trešnja, jasen, smrča, lavanda, šimšir, ruža stablašica, platan, tuja, lipa, bagrem, grab, šljiva itd.), koje će oplemeniti i ozeleniti prostore oko petnaest vrtića i osam zajednica etažnih vlasnika (ZEV-ova). U vrtićima će sadnju vršiti djeca predškolskog uzrasta sa svojim vaspitačima čime će svako drvo dobiti svoju grupu – „vlasnika“, koje će biti zaduženo za njegu te sadnice do kraja svog boravka u vrtiću pod sloganom „Rastimo zajedno“. Na ovaj način djeca uče kako da daju svoj direktni doprinos u zaštiti životne sredine i kreiranju ekološki zdravijeg društva.

ZEV-ovi koji su se prijavili na javni poziv raspisan u avgustu 2023. godine za dobijanje sadnica treba da kupe još onoliko sadnica, koliko traže da dobiju od Gradske uprave čime direktno zajednički radimo na ozelenjavanju našeg grada i podizanju svijesti naših građana o važnosti ozelenjavanja i zaštite životne sredine.

Sadnja će se izvršiti prema rasporedu i lokacijama u nastavku.

U toku 2021. godine u sklopu pomenute kampanje na teritoriji grada Bijeljina posađeno je 947 sadnica na prostoru četiri osnovne škole i prostoru Eko-depa.

U toku 2022. godine posađeno je 610 sadnica u dvorištima pet srednjih škola sa područja grada Bijeljina i u dvorištu Dnevnog centra za djecu u riziku. Zaključno za 2023. godine ukupno će biti posađeno 1778 sadnica.

Sve ove aktivnosti predstavljaju samo dio „zelenog novembra“ koji je dio strateškog koncepta „green BijeljINa“, koji u ime Gradske uprave inicira, kreira i realizuje Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije u saradnji sa relevantnim odjeljenjima, eksternim partnerima i građanima.

Ovim putem pozivamo sve javne ustanove, udruženja građana, kao i privatni sektor da uzmu učešće u realizaciji strateškog koncepta „green BijeljINa“ i da učestvuju u stvaranju ljepšeg i zdravijeg okruženja za sve građane. Svi oni, koji na bilo koji način realizuju aktivnosti u sklopu kampanje „green BijeljINa“ mogu da nam proslijede fotografije na e-mail: bijeljina.development@gmail.com. Sve pristigle fotografije će biti promovisane na društvenim mrežama Odsjeka za LER i EI.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Košarkaši Crvene zvezde osvojili titulu u regionalnoj ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu u regionalnoj ABA ligi. Crveno bijeli su u trećoj utakmici finalne serije pobijedili...

Otvoren prvi sajam ljepote i zdravlja u Bijeljini (foto)

Prvi sajam ljepote i zdravlja pod nazivom „Beyond beauty“ otvoren je  u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Sajam će...

ZEKIĆI: SRPSKE ŽRTVE NIKO NE ČUJE – Rezolucija o Srebrenici neće donijeti mir

Rezolucija o Srebrenici neće donijeti mir. Srpske žrtve niko ne priznaje, u takvim okolnostima suživot je gotovo nemoguć....

Gradu Bijeljina donirani kontejneri za mješoviti komunalni otpad, papir, lug, plastiku i staklo (foto)

Gradu Bijeljina su donirani kontejneri za mješoviti komunalni otpad, papir, lug, plastiku i staklo Gradu Bijeljina je isporučena vrijedna...