Otvoreno pismo Petra Simića iz Bijeljine- Za pravdu i red Lista Nebojše Vukanovića koje je stiglo na meil adresu naše Redakcije prenosimo u cijelosti:

Poštovani ministre Miniću, stanovništvo Semberije danima čeka odgovore na brojna pitanja vezana za Afričku kugu svinja  koja se nemilosrdno  širi Semberijom i pravi ozbiljne probleme i štete poljoprivrednicima u Semberiji , ali i cijeloj Republici Srpskoj.

Ova katastrofa  nanosi materijalnu štetu čije ćemo razmere tek sagledavati i sabirati, preduzmite mjere i učinite sve što možete da se širenje virusa svede na minimum.

 Uzgajivači su zabrinuti i čekaju Vas i vaše ministarstvo da se pojavite i ukažete na načine sprječavanja širenja bolesti, načina zaštite zdravih svinja i sva ostale činjenice  o ovoj krizi koja je u Vašem resoru..

Umjesto rešavanja krizne  situacije konkretnim mjerama Vi se bavite politikanstvom i izlazite u javnost sa obaveštenjem da imate saznanja da se zaražene svinje prodaju nakupcima u FBiH. – šta ste preduzeli, zašto pripadnici MUP-a ne kontrolišu protok ljudi i roba, zašto nikog nema na dezinfekcionim barijerama u područjima gdje bijesni ova opaka bolest?

Otvorenih pitanja je previše!

Apelujemo na Vas da u što kraćem roku izadjete sa konkretnim mjerama i objašnjenjima

-Uradite letke i brošure, upoznajte poljoprivredne proizvodjače sa bitnim činjenicama!

-Kako se širi bolest?

-Koja su dezinfekciona sredstva preporučena, na kojoj bazi?

-Kako se ponašati u zaraženom području?

-Koje mjere preduzeti u područjima gdje nema bolesti i kako spriječiti njeno širenje, a blizu su zaraženog područja?

 Zabrinuti narod Semberije i dalje čeka da počnete da se bavite svojim poslom, a ne politikanstvom  i počnete da gasite požar koji  bukti , a opet napominjem da je u Vašem resoru.

Moram napomenuti da naši poljoprivrednici nemaju povjerenje u  institucije, a i u Vas, izadjite sa pravilnikom o naknadi štete, navedite kolko će biti nadoknadjeno za svaku životinju!

Ovo nije politički napad, nego dobronamjerna kritika, koju treba tako i da shvatite i da uradite ono za šta ste  imenovani  i za šta vas plaćaju gradjani ove zemlje.

Petar Simić – Za pravdu i red Lista Nebojše Vukanovića

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име