Otvoreno pismo Petra Simića ministru Miniću

Datum:

Share post:

Otvoreno pismo Petra Simića iz Bijeljine- Za pravdu i red Lista Nebojše Vukanovića koje je stiglo na meil adresu naše Redakcije prenosimo u cijelosti:

Poštovani ministre Miniću, stanovništvo Semberije danima čeka odgovore na brojna pitanja vezana za Afričku kugu svinja  koja se nemilosrdno  širi Semberijom i pravi ozbiljne probleme i štete poljoprivrednicima u Semberiji , ali i cijeloj Republici Srpskoj.

Ova katastrofa  nanosi materijalnu štetu čije ćemo razmere tek sagledavati i sabirati, preduzmite mjere i učinite sve što možete da se širenje virusa svede na minimum.

 Uzgajivači su zabrinuti i čekaju Vas i vaše ministarstvo da se pojavite i ukažete na načine sprječavanja širenja bolesti, načina zaštite zdravih svinja i sva ostale činjenice  o ovoj krizi koja je u Vašem resoru..

Umjesto rešavanja krizne  situacije konkretnim mjerama Vi se bavite politikanstvom i izlazite u javnost sa obaveštenjem da imate saznanja da se zaražene svinje prodaju nakupcima u FBiH. – šta ste preduzeli, zašto pripadnici MUP-a ne kontrolišu protok ljudi i roba, zašto nikog nema na dezinfekcionim barijerama u područjima gdje bijesni ova opaka bolest?

Otvorenih pitanja je previše!

Apelujemo na Vas da u što kraćem roku izadjete sa konkretnim mjerama i objašnjenjima

-Uradite letke i brošure, upoznajte poljoprivredne proizvodjače sa bitnim činjenicama!

-Kako se širi bolest?

-Koja su dezinfekciona sredstva preporučena, na kojoj bazi?

-Kako se ponašati u zaraženom području?

-Koje mjere preduzeti u područjima gdje nema bolesti i kako spriječiti njeno širenje, a blizu su zaraženog područja?

 Zabrinuti narod Semberije i dalje čeka da počnete da se bavite svojim poslom, a ne politikanstvom  i počnete da gasite požar koji  bukti , a opet napominjem da je u Vašem resoru.

Moram napomenuti da naši poljoprivrednici nemaju povjerenje u  institucije, a i u Vas, izadjite sa pravilnikom o naknadi štete, navedite kolko će biti nadoknadjeno za svaku životinju!

Ovo nije politički napad, nego dobronamjerna kritika, koju treba tako i da shvatite i da uradite ono za šta ste  imenovani  i za šta vas plaćaju gradjani ove zemlje.

Petar Simić – Za pravdu i red Lista Nebojše Vukanovića

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PET MEDALJA ZA BOKSERSKI KLUB RADNIK NA PRVENSTVU BIH – PERICA JOKOVIĆ ZLATNI (foto)

Na pojedinačnom prvenstvu BiH za mlade, koje se održalo u Bihaću, bokserski klub “Radnik” osvojio je pet medalja.  Perica Joković...

JZU Bolnica ”Sveti Vračevi” Bijeljina izražava žaljenje što je uvučena u prizemnu političku kampanju SPS (foto,video)

Veliku pažnju javnosti u Bijeljini je izazvala izjava predsjednika SPS Gorana Selaka prilikom gostovanja u emisiji Oko u...

Rodićeva (SPS): Svako neka radi kako mu savjest nalaže (foto,video)

Saopštenje za javnost SPS prenosimo u cjelosti: Nema te humane misije, plemenitog cilja ili dobrog djela koje zavist i...

Dr Sonja Karadžić – Jovičević: Protiv maskiranja političkih promocija u humanitarni rad po zdravstvenim ustanovama (foto)

Dr Sonja Karadžić - Jovičević: Protiv maskiranja političkih promocija u humanitarni rad po zdravstvenim ustanovama Veliku pažnju javnosti u...