Vjerovali smo i dočekali još jednu svjetsku medalju za naš klub, naš grad, našu zemlju. Naša Mia Milica Vujić našla se na postolju najboljih  U14 djevojjaka u WKF Svjetskoj karate1 ligi za mlade u Poreču.

 Vujićeva je u jednoj od najmasovnijih težinskih kategorija (52+) osvojla bronzanu medalju  koja za sve nas, imajući u vidu da se radi o najvećem stepenu svjetskog takmičenja za ovaj uizrast, te prejaku konkurenciu sija kao zlato.

Vujićeva je već u prvom kolu pretrpjela poraz od odlične belgijanke

Sridi Maissa, koja je plasiravši se nakon još pet mečeva povukla našu predstavnicu u repasaž i priliku da konkuriše za bronzu. Istim putem ali iza belgijanke Vujićeva je morala proći da bi se popela na postolje, što je i učinila. U pet narednih mečeva Vujićeva je savladala predstavnice Latvije, Ukrajine , Francuske , Hrvatske  i na kraju za bronzanu medalju i mjesto na postolju pored najboljih, predstavnicu Njemačke.

Ovim rezultatom naša trostruka i aktuelna državna prvakinja svrstala se u red najboljih U14 djevojaka svijeta i tako na najbolji način završila poglavlje u ovoj konkurenciji. Već od narednih takmičenja, borit će se  isključivo u kadetskoj konkurenciji.

Pored Vujićeve u Poreču je nastupala Marija Gavrilović u kategoriji kadetkinja (-54). Gavrilovićeva nije uspjela ostvariti značajniji plasman pošto se u prvom kolu  minimalnim rezultatom od Ukrajinke (0:1) morala oprostiti od daljeg takmičenja. Sigurno je da ima kvalitet za mnogo više, ali da bi se ostvario rezultat na ovako visokom stepenu takmičenja, mora mnogo toga da se poklopi pa i da se ima stepen sportske sreće. Ona ju zaslužuje ima dokazani kvalitet  i sigurni smo da ćemo uskoro slaviti i njene svjetske medalje.

U Poreču je nastupilo preko 3300 učesnika iz 70 zemalja svijeta sa pet kontinenata što predstavlja jedan od najvećih planetarnih karate događaja. 

Kao klub ponosni smo na rezultat u Poreču, posebno što smo  ponovo u prilici da slavimo još jednu svjetsku medalju u našem klubu. Radili smo naporno, vjerovali da je ovo trenutak i na kraju isplatilo se. Ova medalja je plod naše škole karatea što pokazuje da imamo kvalitet i da znamo put do najviših postolja. 

U ime UO kluba i cjelokupnog našeg kolektiva našoj Milici upućujemo najiskrenije čestitke. Roditeljima se takođe zahvaljujemo kao i nasem generalnom sponzoru kluba kompaniji Lykos Balkan Metals.

Čestitke upućujemo i ostalim osvajačima medalja iz Bosne i Hercegovine, a posebno našim kolegama iz Bijeljine, karate klubu „Šampioni“. 

Zajedno smo se pripremali, putovali i bodrili u nastupima. Zajedno smo donijeli tri medalje sa WKF Svjetske karate1 lige u naš grad i kao takvi smo najuspješniji grad iz Bosne i Hercegovine ali i šire. Pokazali smo da  zajedništvom, kvalitetom i potencijalom možemo još više. Svakako može više, pod uslovom da karate sport u Bijeljini kao najtrofejniji dobije ukupno bolji status, jer to svojim rezultatima zaslužuje.

Zahvaljujemo se i Regionalnom karate savezu Birče, Majevice, Semberije i Posavine (BMSiP), te klubovima članovima na međusobnoj saradnji i podršci koju jedni drugima pružamo. 

Na kraju, veliko hvala svim medijima koji nas prate i koji našim takmičarima prateći ih daju veliki vjetar u leđa.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име