Otkrivene biste poslanicima NS RS stradalima u ratu (foto)

Datum:

Share post:

U holu Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci danas su otkrivanje bisti poslanicima prvog saziva Parlamenta Srpske koji su stradali u odbrambeno-otadžbinskom ratu. 

Riječ je o bistama doktoru Milutinu Najdanoviću, Milovanu Bjeloševiću Belom i Goranu Zekiću a na zidu iza bisti postavljen je stari grb Republike Srpske.

Tuga, ponos, zahvalnost, kažu predstavnici porodica stradalih poslanika. 

Narodni poslanici koji su stradali bili su članovi Srpske demokratske stranke. 

Ovo je dan velikog sjećanja I pitanje zašto smo morali da čekamo 20 godina da bi se ovako nešto desilo, izjavio je tokom obraćanja šef kluba SDS-a, Vukota Govedarica. 

„Ovo je dan koji će ostati u našem najboljem sjećanju“, rekao je Govedarica. 

Stvaraoci Srpske zaslužuju podršku u narednom periodu, rekao je predsjednik Srpske, Milorad Dodik. 

„Milutin, Milovan i Gorana su stradali zato što su bili hrišćani. Oni se ne bi spasili i da su bili Grci, Rumuni, Bugari ili Rusi. Oni su stradali za Hristosa i njegovu crkvu i našu crkvu, odnosno položili su svoj život za srpski narod jer je Hristos jedina naša primarna identifikacija“, kazao je Govedarica.

“ Važno je da nije zaboravljeno njihovo stradanje, sjećamo se onih koji su donosili teške odluke I bili predstavnici srpskog naroda“, naglasio je Dodik. 

Iz Narodne skupštine kažu da na ovaj način odaju počast onima koji su živote dali na početku stvaranja Republike Srpske.

Otkrivanju spomen bisti prisustvovale su, osim porodica stradalih poslanika I zvaničnika Srpske, i nekadašnji i sadašnji poslanici Narodne skupštine Srpske ali I brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života Srpske. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GIMNAZIJALAC Vuk Janković osvojio SREBRO na Matematičkoj olimpijadi BiH (foto)

Učenik prvog razreda trebinjske gimnazije Vuk Јanković osvojio je srebrnu medalju na 29. Matematičkoj olimpijadi BiH i postao...

SPC: Neistinama pokušavaju dati legitimitet istorijskoj inverziji

Srpska pravoslavna crkva (SPC) diže glas i ponovo ukazuje na neistine u domaćem i globalnom javnom prostoru čiji...

Obilježene 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade

Na vojničkom groblju na Vracama služen je parastos za 618 poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i položeni vijenci kod...

Fudbaleri Borca šampioni Premijer lige BiH

Fudbaleri banjalučkog Borca savladali su Igman rezultatom 4:3 i tako kolo prije kraja Premijer lige BiH, postali šampioni...