LOPARE: Mladenu Milovanoviću i Draganu Lukiću dodijeljene Zlatne značke

Datum:

Share post:

Zlatne značke opštine Lopare dodijeljene su Draganu Lukiću, za postignute rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji i Mladenu Milovanoviću, za humano djelo koje je učinio pruživši blagovremenu pomoć sugrađanki koja je bila životno ugrožena.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić je rekao da su priznanja dodijeljena dvojici nagrađenih koji nisu mogli prisustvovati Svečanoj sjednici na kojoj su dodjeljivane nagrade.

„Lukić je istaknuti individualni poljoprivredni proizvođač koji posjeduje 10 muznih krava, oko 150 ovaca, obrađuje oko 250 dunuma zemlje i ima zasad od preko 300 stabala šljive. Sve to radi sa svojom djecom i suprugom na porodičnom imanju koje zaslužuje sve pohvale.

Milovanović je dobio zlatnu značku jer je u teškom trenutku za jednu našu sugrađanku, koja je doživjela srčani napad, sačuvao prisebnost, svojom brzom i blagovremenom reakcijom uspio pružiti prvu pomoć i u kriznim trenucima po njen život dopratiti je u vozilu do osoblja i ljekara Doma zdravlja u Loparama, koji su reanimacijom uspjeli spasiti jedan mladi život“, saopštio je Ristić.

Mladen Milovanović je uputio zahvalnost opštini Lopare na dodijeljenoj nagradi i ukazanom povjerenju i izrazio želju da njegov primjer služi drugima šta treba učiniti u sličnim situacijama.

„Učinio sam ljudsko djelo koje smatram da svako treba učiniti kada je u situaciji da nekom treba pomoć. Nagrada će mi puno značiti za dalju stimulaciju u životu i pomaganje drugim ljudima“, istakao je Milovanović.

Dragan Lukić je rekao da će priznanje koje je dobio biti podstrek za njegov dalji rad, te da mu puno znači što je uloženi životni trud prepoznat od strane lokalne zajednice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Njemačka osveta Srbima

POVEZANE VIJESTI

Njemačka osveta Srbima

21. juna 1940. godine u Kompjenjskoj šumi, najviši državni vrh Trećeg rajha predvođen Adolfom Hitlerom lično, sastaje se...

BIJELJINA: Zvijezda 09 u finalu Kupa “dr Milan Jelić“

Zvijezda 09 je u Foči ovjerila plasman u finale Kupa "dr Milan Jelić" gdje ih čeka dobojska Sloga,...

VIŠKOVIĆ: Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije

Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije u kojoj živimo, rekao...

MILIČEVIĆ: Usvajanje Rezolucije otvara nove jazove u BiH

Predsjednik SDS-a Milan Miličević ocijenio da glasanje u UN pokazuje da većina planete ipak misli svojom glavom i...