Osnovci iz Ugljevika, Drinjače, Čelopeka i Priboja prošli obuku za Školske saobraćajne patrole

Datum:

Share post:

Osnovci, članovi školskih saobraćajnih sekcija, iz Ugljevika, Drinjače, Čelopeka i Priboja prošli su u utorak (10. oktobar 2023.) teoretsku i praktičnu nastavu za članove Školskih saobraćajnih patrola u svojim školama.

Preventivne aktivnosti u Ugljeviku, Drinjači, Čelopeku i Priboju organizovali su Auto-moto društvo (AMD) „Ugljevik“ iz Ugljevika, AMD „Semafor“ iz Zvornika i AMD „Majevica“ iz Lopara sa Policijskom upravom Zvornik i Policijskom stanicama Ugljevik i Lopare, a uz podršku rukovodstva osnovnih škola iz tih mjesta u Srpskoj.

Projekat „Školske saobraćajne patrole“ realizuje se od 25. septembra do 25. oktobra i sprovode ga Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske (RS), Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Auto-moto savez RS, AMD i osnovne škole, a u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske i Pravilnikom o školskim saobraćajnim patrolama.

Radnici AMD će, u dogovoru sa osnovnim školama i policijskim upravama ili stanicama, obići osnovne škole u svojim lokalnim zajednicama i utvrditi postojanje školskih saobraćajnih sekcija.

Uz saglasnost osnovnih škola, radnici AMD će organizovati teoretsku i praktičnu obuku budućih članova Školskih saobraćajnih patrola, a potom i polaganje ispita.

Osposobljavanje za rad članova Školskih saobraćajnih patrola obavljaće se u osnovnim školama koje imaju saobraćajne sekcije, kroz rad tih saobraćajnih sekcija i sve do polaganja ispita za članove patrola.

Škole koje su u toku prethodnih godina formirale Školske saobraćajne patrole mogu osposobiti nove članove u saobraćajnim sekcijama, a koji će polagati ispit na osnovu uslova navedenog pravilnika.

Škole koje do sada nisu formirale patrole, mogu osposobiti učenike u saobraćajnim sekcijama i pripremiti ih za polaganje ispita za člana patrole. Po završenom osposobljavanju, AMD u saradnji sa školama i policijskim stanicama organizovaće polaganje ispita, s u skladu sa navednim Pravilnikom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ams-rs.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GBO BIJELJINA: U petak obilježavanje Dana VRS, Dana semberskih ratnih jedinica i 3. pješadijskog RS puka

Gradska boračka organizacija Bijeljina zajedno sa predstavnicima Ratnih jedinica koje su formirane na ovoj teritoriji, nadležnim organima Lokalne...

ELEKTRO BIJELJINA: U PETAK OSMACI BEZ ELEKTRIČNE ENERGIJE

Saopštenje "Elektro Bijeljine" prenosimo u cjelosti: "Nakon praznične pauze, radnici „Elektro-Bijeljine“ nastavljaju radove na remontima čvornih trafo stanica, tako...

Danas je Markovdan

Marko je bio saputnik i pomoćnik apostola Petra, koji ga je u svojoj prvoj poslanici nazvao svojim sinom,...

Na današnji dan – 8. maj

Danas je srijeda, 8. maj, 129. dan 2024. Do kraja godine ima 237 dana. 1429. - Predvođeni Jovankom Orleankom,...