ORLIĆ, PREDSJEDNIK SKUPŠTINE SRBIJE: Srbija neće dozvoliti progone srpskog naroda na KiM

Datum:

Share post:

„Sve što Aljbin Kutri radi na Kosovu i Metohiji ima za cilj da eskalira situaciju i izazove nove sukobe, da bi sebe i Albance na tom području predstavio kao žrtve. Zato mi moramo da se borimo da očuvamo mir i stabilnost, da budemo pametni za sebe i svoj interes“, rekao je Vladimir Orlić, predsjednik Skupštine Srbije i potpredsjednik SNS-a gostujući u emisiji MAT BN televizije.

Orlić je naglasio da je upravo to želio da poruči predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon razgovora da Srbima sa Kosova i Metohije, kada je rekao da „napadnu li naš narod neće biti ‘kreni, stani i skloni se i povuci’, te da „svi treba da znaju da on nije ni Milošević, ni Tadić, ni Koštunica“.

„Predsjednik Vučić je Srbima sa Kosmeta poručio da je važno da razumijemo svoju poziciju i šta nam je važno, da moramo da budemo maksimalno odgovorni, što podrazumijeva strpljenje i trpeljivost, kako bismo sačuvali mir i stabilnost  po skoro svaku cijenu. Predsjednik je poručio da Srbija neće dozvoliti bilo kakve progone i pogrome srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Nas cilj je da se borimo za naš narod i nacionalne i državne interese“, jasan je Orlić.

Interes i cilj  Aljbina Kurtija, s druge strane nije nikakva normalizacija odnosa nego radikalizacija i eskalacija situacije jer on, kaže Orliuć, ruši dijalog i krši sve sporazume.
„Njegov cilj je da Srba na Kosovu i Metohiji ne bude jer bez Srba, za njega problema na Kosmetu nema“, smatra Orlić.

To se ne smije dogoditi, naglašava Orlić, dodajući da Srbija, pored svega, sebi ne smije da dozvoli da ne bude za pregovaračkim stolom.

„Moramo da budemo pametni za sebe i u svom interesu, to je poruka predsjednika Vučića“, navodi Orlić.

On ističe da je predsjednik Srbije riješen da se bori za srpski narod na Kosmetu koji, kako je rekao, ima povjerenje u svoju državu Srbiju i koji stoji uz ozbiljnu i odgovornu srpsku državnu politiku.

Orlić kaže i da je vidljiva promjena u odnosu Amerike i EU prema pitanju Kosova i Metohije jer se u novom francusko-njemačkom planu, iza kog je stala EU, a podržale SAD, za razliku od ranije, sada ne govori o međusobnom priznanju Beograda i Prištine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...