OPŠTINA ŠAMAC: POTPISAN UGOVOR O SARADNJI SA fONDOM ZA IZBEGLA I RASELJENA LICA I SARADNJU SA SRBIMA U REGIONU AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINA

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i Direktor fonda za izbjegla i raseljena lica za saradnju sa Srbima u regionu Autonomne pokraine Vojvodina Aleksandar Đedovac danas su u opštini Šamac potpisali Ugovor o saradnji, koja će se kako kažu nastaviti i naredne godine.

ALeksandar Đedovac direktor fonda za izbjegla i raseljena lica za saradnju sa Srbima u regionu Autonomne pokrajine Vojvodina je pojasnio da fond u svom opisu poslovanja ima Fond za direktne donacije za Srbe u regionu.

„Opština Šamac se javila na konkurs za direktne donacije, a nakon olujnog nevremena koje je zahvatilo opštinu Šamac u julu 2023 godine. Pokrajinska Vlada na čelu sa Igorom Mirovićem i mi odlučili smo da pomognemo opštini Šamac i damo sredstva u visini od 75.000 KM za rekonstrukciju Doma kulture u jednoj mesnoj zajednici, a to su Pisari, kaže Đedovac.

On je dodao da nije u pitanju novac, da je u pitanju odnos Srbije prema RS, prema Srbima u regionu.

„Moram naglasiti da je to sve zahvaljujući našem predsjedniku Republike Srbije što su ta sredstva od pre par godina veća. Meni je čast što sam na čelu tako lepog fonda,“kaže Đedovac zahvaljujući se načelniku rekavši da će vrata Pokrajine za njih biti uvek otvorena.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević je izrazio je zadovoljstvo posjetom direktora fonda za saradnju sa Srbima u regionu, te istakao da je ovo . u suštini nastavak jedne dobre saradnje opštine Šamac i jednog dijela lokalnih zajednica u RS sa fondom i Autonomnom pokrajinom Vojvodina, a samim tim i sa cijelom republikom Srbijom .

“ Ovo je samo kruna naše saradnje za proteklih godinu ipo dana. Opština Šamac je tokom prošle godine dobila Finansijsku podršku od 20.000 KM i sada 75.000 KM. Sa ovim sredstvima biće saniran Dom kulture u mjesnoj zajednici Pisari koji je nastradao u prošlogodišnjem olujnom nevremenu”, kaže Milićević.

Milićević napominje da nije suština u novcu, te da je suština briga ljudi u Srbiji i aktuelne vlasti za sve lokalne zajednice u RS bez obzira na političku pripadnost.

“Saradnju nastavljamo i ona će se intenzivirati tokom ove i naredne godine. Ono što je nabitnije da mi svi ovdje znamo da matica Srbija stoji iza RS i lokalnih zajednica i to je ono što nam daje podstrek da u vremenu koje dolazi ovu saradnju intenziviramo dalje”, kaže Milićević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Danas u 16 časova GLASANJE O REZOLUCIJI O SREBRENICI: Njemačka ima uvodnu riječ, debati u Njujorku prisustvuje i Aleksandar Vučić

Generalna skupština UN danas bi trebalo da razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici koju je bošnjački dio misije BiH...

KMF “RADNIK MD SHOP“: Na finalnu utakmicu u subotu u Bijeljinu dolaze braćа iz Srbije (foto)

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: KMF "Radnik MD Shop" je domaćin u drugoj finalnoj...

SPC i njeni vjernici danas obilježavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu, jednom od 12 velikih...

UGLJEVIK: Danas obilježavanje 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS

U Ugljeviku se danas obilježava 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS: Ugljevičani odaju počast poginulim borcima Ispred...