Bend „Da l’ je moguće“ – ključ uspjeha jedne ekipe je prijateljstvo i kolegijalnost

Datum:

Share post:

Novoosnovani bend „Da l’ je moguće“ bio je gost portala Dešavanja u Bijeljini u „Pjesma za tebe“. 

Nakon dugogodišnjeg iskustva trojice muzičara, stvorila se jedna nova bendovska priča u gradu. Igor, Bane i David se znaju duži niz godina, sarađivali su često, ali ne pod jednim imenom.

„Prije svega dobri smo drugari, čak i kumovi i podudaraju nam se razmišljanja i stil sviranja, pa smo odlučili da od ove godine započnemo neku novu “našu” priču. Osnova našeg benda smo nas trojica, Bane, Igor i ja, ali saradjujemo sa svim kolegama. Želimo da se pojavljujemo svuda i sa svakim, da pokazemo svoje kvalitete i da smo prilagodljivi u različitim repertoarima. U vašoj emisiji su sa nama bili vokali sa kojima najčešće saradjujemo – Smilja i Nenad“, kaže David za portal Dešavanja u Bijeljini.

Sva trojica su još u ranoj mladosti počeli da se bave ovim poslom, te su kroz godine rada stekli dosta iskustva. Pratili su mnoge zvijezde, od onih koji su dugo na muzičkoj sceni do ambicioznih mlađih kolega sa Zvezda Granda.

„Ove godine smo se tek zvanično povezali u jednu cjelinu benda, a svaki kolega nam je dobro došao, sarađujemo sa mnogim harmonikašima, violinistima, vokalima..Vidjećemo kako ce teći početak nove priče, pa je moguće da će još neko postati i stalni član naše grupe. Iskreno, najveći problem bio nam je ime benda. Sve smo se dogovorili u organizacionom smislu, uložili u sebe i u svoje instrumente da budemo konkurentni svim kolegama, ali nismo mogli da nađemo pravi naziv da bude autentičan i da nas na neki način i opisuje. Nedavno, idući na jednu svirku, Igor i ja smo se vozili u autu i na radiju je bila pjesma pokojnog i nezaboravnog Tome Zdravkovića – “Da l’ je moguće” i u tom momentu shvatili smo da je to to. Banetu se, takođe, svidio naziv i to je bio naš konačan odgovor. Naišli smo na pozitivne kritike vezano za naziv, svima je bilo dopadljivo, zanimljivo, a i u jednu ruku “blesavo”, kaže David za portal Dešavanja u Bijeljini.

Kako kažu članovi benda „Da l’ je moguće“, ključ uspjeha jedne ekipe je prijateljstvo i razumjevanje, atmosfera mora da bude podjednako i prijateljska i kolegijalna kako bi publici predstavili sliku kompletnog benda u najboljem svjetlu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Poziv institucijama i građanima da 23. maja istaknu zastave Republike Srpske“

Vlada Republike Srpske poziva institucije i građane da u četvrtak, 23. maja 2024. godine, povodom glasanja u Generalnoj...

U četvrtak sjednica Vlade Srpske u Srebrenici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će u četvrtak, 23. maja, u Srebrenici biti održana...

VUKOVIĆ: Nezinteresovanost SNSD kadrova za spoljnu politiku BiH

Svjedočimo još jednom „uspjehu“ srpske reprezentacije u Sarajevu na spoljnopolitičkom planu: dok se oni, u prvom redu srpski...

PANDUREVIĆ: “Teško onom ko drugog mora ljagati i lažima unižavati da bi sebe opravdao i uzdigao“

''Teško onom ko drugog mora ljagati i lažima unižavati da bi sebe opravdao i uzdigao''. Ovim riječima je član...