„Opoziciju boli što nema podršku građana!“ JERINIĆ traži da CIK BiH prvo broji glasačke listiće iz Doboja

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić insistira i traži od članova CIK BiH da sutra prvo otvaraju vreće i broje glasačke listiće iz Doboja.

Odbijanje ovog zahtjeva smatraću nečasnim, izakulisnim i orkestriranim radnjama članova CIK protiv Doboja – poručio je Jerinić, prenosi Srna.

Gradonačelnik Doboja ranije danas rekao je da je laž da ne postoje vreće i pečati neiskorištenih glasačkih listića, kao što je to izjavio predsjednik CIK-a Suad Arnautović.

Jerinić je istakao da je laž da je bilo bilo kakvih malverzacija u Doboju i da je Arnautović iznio niz laži.

TESTNA REKLAMA

“Opozicija vrši hajku na Doboj jer nema podršku”

Jerinić je rekao  gostujući u emisiji „Imate riječ“ ATV da opozicija vrši hajku na Doboj u epizodama, a sve iz razloga što nema podršku u tom gradu.

– Oni su imali jedan, kako su nazvali desant, na grad Doboj. Neuspjeli. Meni je žao što su poništeni lokalni izbori 2020. godine. Međutim, ponovljeni izbori su pokazali upravo ono što su građani Doboja izabrali. Ali evo, ta saga, koju opozicija pravi o gradu Doboju ne jenjava ni ove izbore – rekao je Jerinić.

On je naglasio da opoziciju u Srpskoj boli, što u Doboju nemaju podršku građana.

– Moram reći da smo imali međunarodne posmatrače, imali smo nevladine posmatrače, imali smo ljude iz OSCE, opozicija je imala svoje posmatrače, da nema primjedbi od strane posmatrača. Ono što opoziciju boli, je da nemaju podršku građana Doboja. Onda oni prave scenu, da je u Doboju sve pokradeno. Broj primjedbi na biračkim mjestima je beznačajan, od strane posmatrača opozicije. U medije su plasirali laži – istakao je Jerinić.

Gradonačelnik Doboja kaže, da PDP u epizodama pravi hajku, te da su pojedine informacije lako provjerljive u CIK.

– Njihov problem je što se pojave svake dvije godine pred izbore i održe konferenciju na kojoj iznesu niz laži. Evo prva laž, da je 2.500 ljudi glasalo sa nalazima oftamologa, to je provjerljivo i dokazivo, onda imate situaciju cijepanja listića. Na osnovu onog snimka, njima je to odmah Doboj. I to se može provjeriti u CIK. Svako biračko mjesto ima tačan broj numerisanih serijskih listića. Vi možete u CIK-u vidjeti da li fali, da li pocijepani ti listići u Doboju ili su možda u Banjaluci. Ja bih rekao da je PDP cijepao da bi napravio ovu hajku. To je u epizodama pravljeno. Onda batinaši. Ko je prijavio? To je frustracija i nemoć. Mi imamo dobru organizaciju mjesnih odbora. Znamo u 95 odsto, u razgovoru sa građanima, ko će nam dati podršku – zaključio je Jerinić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U Banja Luci u toku sjednica GO SDS RS (foto)

U toku je sjednica Glavnog odbora SDS (subota, 26. novembra 2022.) koja se održava u prostorijama Gradskog odbora...

LUKA PETROVIĆ: Izjednačiti i povećati koeficijente u RiTE Gacko i Ugljevik

Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović izjavio je danas da plate rudara treba povećati, ali da treba...

Luka Jović u timu Srbije protiv Kameruna

Reprezentaciju Srbije u ponedjeljak očekuje drugi meč na Mundijalu, a selektor Dragan Stojković odlučiće se za drugu formaciju...

Trener i članovi uprave Zvijezde 09 bodrili Srbiju u meču protiv Brazila (foto)

Brazil i Srbija su u Kataru odigrali svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu, a Karioke su dominantno stigle...