Održano „Pravoslavno veče“ na platou bijeljinske Biblioteke (foto)

Datum:

Share post:

„Pravoslavno veče“ održano je na platou ispred Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ u Bijeljini, a nastupili su polaznici škole pjevanja „Bogojavljenska noć“, mladi harmonikaš Đorđe Perić i drugi gosti.

Predsjednik Udruženja za očuvanje kulturne baštine i pravoslavnog identiteta „Bogojavljenska noć“ Violeta Krajišnik rekla je da je u Bijeljini prvi put održano „Pravoslavno veče“ jer smatra da to nedostaje gradu, a nastojali su da u kulturno-umjetničkom programu učestvuje poneko iz svih oblasti.

Prema njenim riječima, tu su harmonikaš Đorđe Perić, dvostruki svjetski prvak, te njegovi prijatelji iz Osnovne kole „Kornelije Stanković“.

„Organizatori programa su učenici škole pjevanja `Bogojavljenska noć` i na Veliku Gospojinu gradu je poklonjeno niz divnih duhovnih pjesama, muzike“, rekla je Krajišnikova novinarima.

Direktor Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Željana Arsenović rekla je da je ovo lijepa prilika za druženje sa lokalnim udruženjima, posebno onima koja se bave očuvanjem srpske kulture i tradicije.

Mladi harmonikaš Perić rekao je da se veoma rado odaziva na ovakve manifestacije posebno u njegovoj rodnoj Bijeljini.

„Zahvalan sam Violeti jer me je pozvala da nastupam sa prijateljima – trio harmonika, trio artist“, rekao je Perić.

„Pravoslavno veče“ organizovali su Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ i Udruženje za očuvanje kulturne baštine i pravoslavnog identiteta „Bogojavljenska noć“ na platou ispred Biblioteke.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...

U Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2023“ (foto, video)

Danas je u Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova "Interagro 2023". Ove godine na sajmu...

Ministarstvo poljoprivrede isplatilo premiju za mlijeko u iznosu od 2,3 miliona

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske isplatilo je danas 2.387.250,70...