Obilježen Dan ODBRANE Grada Bijeljina

Datum:

Share post:

Povodom obilježavanja Dana odbrane Grada Bijeljina, delegacija Gradske boračke organizacije i Organizacije porodica poginulih boraca Bijeljina, danas je položila vijenac ispred centralnog spomenika poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Ne smijemo zaboraviti našu istoriju
„I pored ove novonastale situacije, danas smo položili vijence ispred centralnog spomenika poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu. Mi ne smijemo zaboraviti našu istoriju i sve ljude koji su učestvovali u odbrambeno-otadžbinskom ratu i dali veliki doprinos u očuvanju RS. Dana 31. marta 1992. godine jake snage Muslimansko-hrvatske federacije i Patriotske lige i Zelenih beretki imali su zadatak da ovladaju Gradom Bijeljina i svim strateški najvažnijim objektima i sigurno da bi to doprinijelo da oko milion ljudi u okruženju ostanu bez veze sa Maticom Srbijom. Hvala Bogu u to vrijeme je i srpski narod uz pomoć JNA bio dobro organizovan i za samo tri dana Grad Bijeljina je stavljen pod kontrolu srpskog naroda i Vojske RS“, rekao je predsjednik Gradske boračke organizacije Grada Bijeljina Miodrag Stevanović.

Kako je rekao, Bijeljina je žila kucavica kroz koju je čitav rat proticao koridor života i semberski narod je mnogo doprinio u stvaranju i odbrani RS.

1.000 boraca Semberije dalo život za slobodu
„Na području Semberije je bilo oko 28.000 pripadnika Vojske RS i, nažalost, oko 1.000 boraca je dalo svoj život za otadžbinu. Mi smo i danas ovdje da kažemo da ih nismo zaboravili, da im odamo dužnu poštu, položimo vijence i da kažemo da ćemo ih pamtiti zauvijek“, poručio je Stevanović.

TESTNA REKLAMA

Predsjednik Srpske radikalne stranke 9. januar Mirko Blagojević je naveo da su danas na ovaj način obilježili jedan od najvažnijih datuma za RS.

„Ovdje je počela da se stvara RS tog 31. marta 1992. godine. Ovo je sasvim sigurno jedna od najznačajnijih pobjeda u tom ratu i moraćemo se potruditi da ovaj dan zauzme jedno značajno mjesto u istoriji RS, jer zahvaljujući pobjedi u Bijeljini, vrlo brzo smo slomili i otpor Alijinih snaga u Brčkom, Zvorniku. Stvorena je ogromna teritorija što je dalo podstreka srpskom uplašenom narodu u to vrijeme da se osokoli i odbrani svoje pragove“, rekao je Blagojević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JELENA TRIVIĆ podržala Gradonačelnika Bijeljine (foto)

-Pozivam nadležne organe da ispitaju lice koje je nedvosmisleno uputilo prijetnje gradonačelniku Bijeljine dr Ljubiši Petroviću tokom skupštinskog...

LOVAČKI SAVEZ RS: Poziv korisnicima lovišta za dostavljanje informacija

U postupku sprovođenja Odluke o osiguranju članova lovačkih uduženja i njihovih lovaca gostiju, zatim osiguranju od opasnosti požara...

PETROVIĆ: U Skupštini je na snazi političko licemjerstvo (video)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, rekao je novinarima da je procenat izvršenja budžeta za kapitalna ulaganja za prvih devet...

JOVIČEVIĆ (DEMOS): Odgovor na inicijativu vezano za asfaltiranje saobraćajnice „TOPOLICA“ (foto,video)

-Gospodo, pročitajte odgovor resornog odjeljenja, poručio je na početku svog obraćanja Jovičević, oko asfaltiranja saobraćajnice pod nazivom "TOPOLICA". -Potvrdili...