NEŠIĆ: Kad Srpska pozove svi smo tu!

Datum:

Share post:

“Srbi su najstradaliji narod na Balkanu u proteklom vijeku koji se uvijek borio samo za slobodu. Narod koji je u proteklom vijeku dao preko dva miliona stradalih u odbrambenim ratovima, nikako ne može biti genocidan. Upravo suprotno, srpski narod je žrtva genocida. O tome svjedoče Zejitinlik, Jasenovac, Kragujevac, Kozara, Brod na Drini,  Prebilovci i svaki pedalj Balkana. O tome svjedoče i 3.267 grobova u srednjem Podrinju i Birču, kao i Sijekovac, Vozuća, dolina Neretve, ali i 200.000 izbrisanih sarajevskih Srba“.  

Ovo je rekao predsjednik DNS-a Nenad Nešić uoči skupa “Srpska te zove“ koji će sutra biti održan na Trgu Krajine u Banjaluci.

Oni koji bi da izbrišu zločine Prvog i Drugog svjetskog rata, ali i tragičnog građanskog rata s ciljem raspada SFRJ, sva svoja nedjela pokušavaju sakriti i pripisati drugim – svojim žrtvama.

“Srbi su ponosan narod koji nikada budućnost nije gradio na viktimizaciji. Nikada nismo optuživali, upirali prstom niti insistirali na tuđoj kolektivnoj odgovornosti. Onima koji su nas u ratovima ubijali, pružali smo ruku pomirenja i sa njima pravili zajedničke države. Oni koji danas misle da rezolucijom u UN mogu promijeniti istorijske činjenice i graditi budućnost, grdno se varaju. Jedino što su uspjeli jeste da ovdje otvore nove duboke krize i podjele. Vrata budućnosti zalupili su novim vraćanjem u 90e godine prošlog vijeka.“, ističe Nešić.

To što je Republika Srpska mala na karti svijeta, dodaje on, ne znači da treba ćutati na nepravde i pokušaje njene satanizacije.

“Naše žrtve, naši nevino stradali, možda jesu žrtve koje samo mi oplakujemo, ali to ne znači da su manje vrijedne i da se mogu izbrisati. Naš narod nikada nije vodio ratove u tuđim državama, nego je isključivo branio svoje domove. Republika Srpska naša je svetinja na koju nećemo dozvoliti da padne ijedna mrlja i sutra ćemo poručiti da su Srbi pravdoljubiv i slobodarski narod koji neće dozvoliti da ga drugi tlače i satanizuju. Ni za šta im ova rezolucija ne služi osim da još jednom ponove već viđene napade iz želje da obrišu Republiku Srpsku. Tako će samo srušiti BiH. Za Republiku Srpsku se ipak mi pitamo. I kada ona pozove, svi smo tu! Živjela Republika Srpska!“, poručio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Podnesena Krivična prijava protiv Jelene Trivić (foto,video)

Saopštenje Advokatska kancelarija Stevanović iz Bijeljine prenosimo u cjelosti Advokatska kancelarija Stevanović iz Bijeljine Vam se obraća u ime...

Dan otvorenih vrata za trudnice u bijeljinskoj Bolnici

U susret Svjetskom danu babica u bijeljinskoj bolnici danas je organizovan Dan otvorenih vrata za trudnica. Tom prilikom...

Odlični bijeljinski „Akademci“ na državnom prvenstvu

Na održanom Prvenstvu BiH za mlađe pionire i pionirke, atletičari Atletskog kluba "Akademac" ponovo su imali uspjeha i...

ELEKTRO BIJELJINA: Nema planiranih zastoja u isporuci električne energije od 1. do 7. maja

Obavještavamo Vas da za predstojeće praznične dane, od 01.05.2024. do 07.05.2024. godine, nema planiranih zastoja u isporuci električne energije. Srećni...