Dan otvorenih vrata za trudnice u bijeljinskoj Bolnici

Datum:

Share post:

U susret Svjetskom danu babica u bijeljinskoj bolnici danas je organizovan Dan otvorenih vrata za trudnica. Tom prilikom desetak trudnica koje su u trećem trimestru trudnoće upoznale su se sa osobljem i prostorom u kojem će boraviti prije , za vrijeme i nakon porođaja.

Nada Jeftić iz Banjaluke, koja od nedavno živi u Bijeljini dočekuje prvu bebu i kaže da joj veoma znači posjeta našem porodilištu i razgovor sa osobljem.

– Imala sam totalnu drugačiju predstavu i o izgledu bolnice i o osoblju, ali danas sam se baš oduševila. Svi su pristupačni, ljubazni a u bolnici je jako prijatno. Inače me je strah kada dođem u bolnicu, ali danas toga nije bilo. Termin mi je sad u nedjelju i kada budem trebala doći, stići ću na poznato mjesto, kaže Nada.

Četvoro djece Sandra Stević rodila je u Beču ,a peto planira na svijet da donese u Bolnici Bijeljina.

– Bitno mi je bilo da vidim kako je ovdje, ali sve je isto kao i u Beču. I suprug će biti prisutan na porođaju. Kad budem došla, vjerovatno ću sresti neko poznato lice, jer smo se danas upoznali sa sestrama, babicama i ljekarima, kaže kroz osmijeh Sandra.

Načelnica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo dr Miomira Brkić kaže da se Dan otvorenih vrata organizuje već treći put u bijeljinskoj bolnici u cilju upoznavanja budućih majki sa prostorom i fazama kroz koje prolaze tokom porođaja, kako bi im bilo što udobnije prilikom dolaska u bolnicu.

– Veoma smo zadovoljni interesovanjem koje su pokazale trudnice tokom današnje posjete. Često su nedovoljno informisane i upravo iz tih razloga organizujemo ovo druženje. Trudimo se da pružimo što više informacija kako bi ih rasteretili i odagnali strah koji imaju, a naročito prvorotke, kaže dr Brkić.

Glavna sestra Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo, Jasminka Jović, naglasila je važnost profesije babice te istakla da je „Dan otvorenih vrata“ prilika da se skrene pažnja na ovu profesiju koja se obilježava 5. maja. „Drago mi je što je ovo korisno druženje sa trudnicama zaživjelo u našoj ustanovi. Tokom posjeta stvara se prijateljski odnos s budućim majkama, što olakšava saradnju prilikom porođaja“, rekla je Jović.

U okviru posjete, trudnicama su pružene informacije i o prednostima prirodnog porođaja u odnosu na carski rez, te sa cjelokupnim procesom prijave djeteta u matičnu knjigu rođenih koji mogu da završe u porodilištu, zahvaljujući projektu E-bebe.

U današnjoj aktivnosti učestvovali su i u šef Odsjeka za akušerstvo prim. dr Milivoje Pelemiš, dr Milica Pajić, Ivana Jevtić, glavna sestra Odjeljenja pedijatrije i babica Rada Danilović.

Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina akreditovana je kao “Bolnica prijatelj beba”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Usvojen nacrt rezolucije o Srebrenici iako je više glasova protiv i uzdržanih

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju o Srebrenici, iako je više bilo protiv i uzdržanih. Nacrt rezolucije je...

U Bijeljini sutra II Simpozijum o aritmijama

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu „Drina“...

ZEKIĆ: U Banji Dvorovi 27. maja III Međunarodna likovna kolonija

U restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi u ponedjeljak, 27. maja 2024. godine u 18.00 časova svečano...

Danas u 17.00 moleban u crkvi Sv. Đorđa – u 17.30 na Trgu u Bijeljini prisluživanje svijeća i odavanje počasti palim srpskim junacima –...

Moleban u 17.00 časova u crkvi Sv. Đorđa u Bijeljini a u 17.30 časova prisluživanje svijeća i odavanje...