NEŠIĆ DNS: “Republika Srpska je neprikosnovena i iznad svega“

Datum:

Share post:

“Republika Srpska je neprikosnovena i iznad svega. Aneksi II I IV Dejtonskog mirovnog sporazuma jasno su razgraničili i svojinske odnose i to ne mogu i neće promijeniti nikakve izjave sarajevskih lidera. Nesposobni da nakon drugog izbornog ciklusa formiraju Vladu Federacije BiH, lideri trojke nisu znali kako da sjednu za isti sto sa Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem pa im je Republika Srpska poslužila kao alibi za sijelo sa Izetbegovićem“, izjavio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić povodom jučerašnje izjave osmorice sarajevskih lidera u kojoj spore pravo Republici Srpskoj na državnu imovinu.

Kakva je to pravna logika, pita on, po kojoj Brčko distrikt odlukom OHR-a može da knjiži državnu imovinu, a Republici Srpskoj se to uskraćuje odlukom Kristijana Šmita.

“Kakva je to vladavina prava u kojoj Federacija BiH dodjeljuje koncesije na svojim rijekama, ali Republika Srpska ne može? Kakav je to Ustavni sud BiH za koji su sporno Zakon o šumama Republike Srpske i Zakon o poljoprivrednom zemljištu, ali nisu sporni isti zakoni u Federaciji BiH i njenim kantonima? I da ne bude zabune, nemam ništa protiv federalnih zakona i da oni uređuju svoje dvorište kako žele, ali nećemo dopustiti da kradu iz našeg dvorišta“, kazao je Nešić i dodao:

“Jasno je da je cilj poslednje izjave sarajevskih lidera produbljivanje krize i blokada cijele BiH, pošto Federaciju uspješno drže u blokadi još od 2018.godine. Čudi me da se još nisu dosjetili da Republiku Srpsku optuže i što punih pet godina ne mogu da formiraju federalnu Vladu.“

Predsjednik DNS-a ističe da se nada da u Republici Srpskoj postoji nacionalno jedinstvo po pitanju očuvanja dejtonskih nadležnosti Republike Srpske.

“Republika Srpska mora biti iznad svih nas i pozivam sve da po strani ostavimo naše sujete, nesuglasice i trvenja, i da pokažemo odanost prema Republici Srpskoj i očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma“ zaključio je Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...

KMF Radnik MD SHOP i KMF Smederevo potpisali sporazum o bratimljenju (foto)

KMF Radnik MD SHOP iz Bijeljine je u Smederevu potpisao sporazum o bratimljenju sa KMF Smederevo. -Ovo je još...

MINISTAR NEŠIĆ: Stranci izazvali krizu i probleme

Ministar bezbjednosti BiH  Nenad Nešić rekao je da probleme na polju bezbjednosti u BiH izaziva unutrašnja kriza do...

RADOJIČIĆ: Moguće je da u Banjaluci imamo kandidata

Igor Radojičić, bivši gradonačelnik Banjaluke, koji je u srijedu osnovao Nezavisni pokret "Svojim putem", rekao je da je...