NEŠIĆ: Bošnjački narod ne dijeli radikalne stavove Bakira Izetbegovića

Datum:

Share post:

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić pozvao je međunarodnu zajednicu da se jasno odrede spram zapaljive izjave Bakira Izetbegovića o prebrojavanju Bošnjaka kojom insuinira o nekakvom ratnom pohodu, te poručuje da je malobrojni skup ispred OHR-a pokazao da bošnjaci ne podržavaju politike koje siju sukobe i mržnju.

“Skup ispred OHR-a na kojem su sve političke partije sa sjedištem u Sarajevu uspjela jedva sabrati 3.500 svojih aktivista, na sreću, pokazuje da bošnjački narod ne dijeli radikalne stavove Bakira Izetbegovića i njegovih kolega koji siju mržnju i pozivaju na sukobe. I Bošnjake, kao i sve ostale, muče problemi – kako platiti račune, prehraniti porodice – i svjesni su da od Izetbegovićevog prebrojavanja neće napuniti frižidere niti kupiti djeci knjige“, kaže Nešić.

Nije teško Bakiru, kaže, prebrojati Bošnjake jer ih njegova vlast u svakoj godini vladavine poslala po 70.000 u inostranstvo.
“Obećavao je 100.000 radnih mjesta, a zaposlio 300.000 Bošnjaka u NJemačkoj i Austriji. Obećavao je da će BiH 2022. biti punopravna članica EU, a mi još nismo ni kandidat. Posvađao je Bošnjake sa cijelim regionom, Srbima i Hrvatima, a na kraju i međusobno. Potpuno je jasno da sadašnje partije sa sjedištem u Sarajevu nisu sposobne da narodu donesu bolji život i da i bošnjačkom narodu treba snaga koja će ih povesti trećim putem. To je put mira i tolerancije, suživota, privrednog razvoja, integracija, socijalne pravde i ekonomskog napretka. To je put kojim mladi ljudi neće bježati, nego se vraćati“, poručio je Nešić.

Izetbegoviću ako se ratuje, navodi on, neka ratuje u svoja četiri zida.

“Junak iz trezora opet bi bio u trezoru, a tuđu djecu bi u smrt slao. U ovoj zemlji, prošli vijek je bio vijek stradanja i zato naredna tri vijeka moraju biti vijekovi mira i izgradnje. Vjerujem da ćemo nakon 2.oktobra snažno krenuti tim putem, a iza sebe ostaviti političare koji bi u smr da šalju tuđu djecu, kako bi sakrili sopstveni kriminal i nesposobnost da urade nešto dobro za ovaj narod“, zaključio je Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...