NB „Filip Višnjić“ darovala knjige i slikovnice Odjeljenju pedijatrije Doma zdravlja Bijeljina (foto)

Datum:

Share post:

Danas je Međunarodni dan darivanja knjigakoji je ustanovljen 2012. godine i od tada se obilježava svakog 14. februara.

Cilj obilježavanja je promovisanja čitanja, prvenstveno kod djece, ali i pripadnika svih drugih starosnih  grupa. Inicijativa je probudila veliko interesovanje kod ljubitelja knjiga širom svijeta, pa tako i uprave Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina.

Uprava Biblioteke, na čelu sa direktorom Željanom Arsenović, danas je donirala policu sa slikovnicama i knjigama Odjeljenju pedijatrije Doma zdravlja Bijeljina.

Direktor Biblioteke, Željana Arsenović, istakla je značaj čitanja knjiga u najranijem dobu. Kako kaže, čitanje omogućava bolji razvoj socio-emocionalni i kognitivni razvoj djeteta, te je stoga čitanje u ranom djetinjstvu itekako značajno.

„Izuzetno je važno da im čitamo da bi na taj način pospješili bogaćenje rječnika, da djeca nauče da izraze svoje misli i osjećanja. Takođe, veliki značaj u čitanju imaju i emocije, učimo šta je sreća, šta je tuga…Nadamo se da će ove police i knjige koje smo stavili u ovu službu doprinijeti tome da smanjimo upotrebu mobilnih telefona“, kaže direktor Biblioteke, koja kao majka trogodišnjeg djeteta uočava da roditelji najčešće posežu za mobilnim telefonima dok čekaju na pregled ljekara.

Direktor Doma zdravlja Bijeljina, Danijela Đukin, zahvalila je upravi Biblioteke na velikodušnom gestu koji je, prije svega, obradovao mališane u čekaonici.

„Uprava biblioteke je prepoznala šta je potrebno dječijem odjeljenju u Domu zdravlja Bijeljina. Smatram da svaki dan treba da čitamo, volimo i darujemo, i to u najmlađem uzrastu, jer sve u životu prelazi u naviku. Samo knijga može da vas izvede iz svakodnevnice ovog života“, kaže direktor Đukin.

Ovom prilikom, apelovala je na roditelje mališana da vrijeme koje provode u čekaonici iskoriste za čitanje knijga i slikovnica svojoj djeci.

„Čak i 15 minuta čekanja može se iskoristiti da se pročita priča i da se djeci uljepša vrijeme provedeno u ambulanti“, rekla je direktor Đukin.

Poklanjanjem knjiga učinićete sebe srećnijim i ispunjenijim, jer ćete izmamiti nečiji osmijeh, ali i proširiti na nekoga ideju o zadovoljstvu čitanja. Nema ljepšeg poklona od dobre knjige.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...