JOŠ JEDAN USPJEŠAN HELIKOPTERSKI TRANSPORT: Pacijent iz Trebinja zbrinut u bijeljinskoj Angio sali (foto)

Datum:

Share post:

Pacijent sa infarktom miokarda uspješno je transportovan danas iz trebinjske bolnice u Bolnicu “Sveti Vračevi” u Bijeljini.

Nakon slijetanja na bolnički heliodrom pacijent je odmah prebačen u angio salu gdje ga je čekao spreman interventni tim bijeljinske bolnice.

Direktor bijeljinske bolnice prof.dr Zlatko Maksimović je rekao da se pedesetdvogodišnji pacijent iz Trebinja jutros javio ljekaru sa znacima komplikovanog infarkta miokarda i da je u dogovoru kardiologa dr Darka Paovice iz Trebinja i dr Aleksandra Janjičića iz Bijeljine odlučeno da se pozove Helikopterski servis Republike Srpske.

“Direktor trebinjske bolnice dr Lambeta i ja smo ranije dogovorili ove usluge za pacijente iz Hercegovine. A danas je uspješno obavljen još jedan transport pacijenta sa infarktom miokarda iz Trebinja. PAcijent je odmah prebačen u angio salu gdje je ekipa na čelu sa dr Aleksadrom Janjičićem i ostalima spremna za intervenciju. Zahvaljujem direktoru Helikopterskog servisa Bobanu Kusturiću sa kojim bijeljinska bolnica ima odličnu saradnju i koji je uvijek spreman za zdravstvo. Kako saznajem oni nastavljaju za Istočno Sarajevo gdje imaju transport djeteta za UKC Banjaluka”, rekao dr Maksimović.

On je dodao da heliodrom u krugu Bolnice u BIjeljini koji dugo postoji konačno služi svojoj svrsi.

“Bijeljinska bolnica prevazilazi svoje okvire jer mi sada imamo pacijente, ne samo iz opština koje pokrivamo, nego iz udaljenih opština i gradova, iz Hercegovine. Ove godine planiramo da pravimo još jednu angio salu, gdje bi mogli razdvojiti interventnu kardiologiju od elektrofiziologije, a sve u cilju većeg stepena zadovoljstva naših korisnika”, rekao je prvi čovjek bijeljinske bolnice.

Brzom intervencijom bijeljinskih interventnih kardiologa pacijentu iz Trebinja snimljeni su krvni sudovi srca a potom ugrađen stent u arteriju odgovornu za infarkt miokrada.

“ Procedura je protekla uredno, bez komplikacija , pacijent hemodinamski, ritmički stabilan premiješta se u koronarnu jedinicu radi daljeg praćenja”, rekao je vođa tima interventnih kardiologa bijeljinske bolnice dr Aleksandar Janjičić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zatvoreni 22. „Dani komedije“ – Najbolji banjalučki „Hrkači“

Pozorišni festival “Dani komedije”, 22. po redu, otvoren je 27. marta u Bijeljini predstavom “Hrkači” Narodnog pozorišta Republike...

SRETEN VUČKOVIĆ: Na području Semberije planirano je da ove godine bude zasijano oko 32.500 hektara zemlje (video)

Sreten Vučković, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu po ovlaštenju Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, za portal Dešavanja u Bijeljini govorio...

Francuska arhitektura u Bijeljini

Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ otvorena izložba posvećena francuskoj arhitekturi, kao završni događaj prvih Dana...

Sedma „Primavera“ u Bijeljini (foto)

U Etno-selu „Stanišići“ u toku je sedmi međunarodni muzički festival „Primavera“. Organizator je Udruženje građana ”Muzički umjetnici Semberije”. Manifestacija...