NARODNA KOALICIJA „POKRENIMO BIJELJINU“: Imamo sve veću podršku sugrađana

Datum:

Share post:

Saopštenje Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“ prenosimo u cjelosti:

„Potpisivanjem Principa djelovanja za slobodnu i otvorenu Bijeljinu i Semberiju, Narodna koalicija „Pokrenimo Bijeljinu“ demonstrirala je snažno opredjeljenje za uspostavljanje pune saradnje našeg Grada sa institucijama Republike Srpske, BiH, Srbije, dijaspore, međunarodnim institucijama i okruženjem s ciljem daljeg planskog i ravnomjernog razvoja našeg grada u pravcu stvaranja snažnog republičkog i regionalnog privrednog, obrazovnog, kulturnog i sportskog centra.

Ustali smo protiv loše gradske uprave, prazne priče i neispunjenih obećanja, nesposobnosti i nerada gradonačelnika koji nanosi svakodnevnu i ogromnu štetu svim građanima Bijeljine i Semberije. Ustali smo da u prošlost pošaljemo svađe i izolaciju u koju nas vodi neodgovorni pojedinac na čelu Grada.

Demonstrirali smo jedinstvo i odlučnost da zajedno, timski, gradimo našu kuću, našu Bijeljinu i da više nikada ne budemo taoci nesposobnog pojedinca i njegovih promašenih političkih ambicija.

Naša Bijeljina stajala je pune dvije godine. Odlučili smo da je pokrenemo zajedno, da iskoristimo istorijsku šansu koju nam pruža izgradnja auto – puteva ka Beogradu i Banjaluci, da gradimo slobodne bescarinske i industrijske zone, otvaramo nova i dobro plaćena radna mjesta, da ravnomjerno razvijamo selo i grad, da gradimo sportske dvorane, pozorište, parking prostore, biciklističke i pješačke staze, plaže, izletišta i turističke kapacitete na rijekama Savi i Drini.

Cilj Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“ jeste da bitno popravimo kvalitet života svakog našeg građanina, da zaustavimo odlazak mladih i ponudimo bolje obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Podrška građana Narodnoj koaliciji „Pokrenimo Bijeljinu“ svakoga dana sve je veća. Pozivamo da nam se pridruže i predstavnici nevladinog sektora, obrazovnih, kulturnih i sportskih institucija i društava, slobodni ljudi i građani koji s nama dijele iste ciljeve i istu želju – da pokrenemo Bijeljinu, da iskoristimo naše razvojne šanse i da živimo bolje.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Gradska Boračka organizacija Bijeljina obilježila dan „Bitke za Banj brdo“

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...

Partijama iz budžeta 375,6 miliona KM

Političkim partijama u Bosni i Hercegovini sa svih nivoa vlasti, od 2004. godine, zaključno sa 2023. godinom isplaćeno...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama širom Bosne i Hercegovine sve praznije i da zvono...

Nagle promjene temperature loše utiču na procvjetale voćke

Voćnjaci širom Bosne i Hercegovine uveliko su u fazi beharanja, ali niske temperature koje su stigle mogle bi...