GRADSKA UPRAVA: KOMISIJA ZA OPOZIV SOPSTVENA PRAVILA O RADU STAVILA VAN SNAGE (video)

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cijelosti:

Komisija za sprovođenje opoziva Gradonačelnika grada Bijeljinea od prvog dana radi na nezakonit način i stvarajući tako konfuziju među političkim subjektima, ali i samim građanima Bijeljine.

Najnoviji primjer za to je odnos prema Pravilima o radu Komisije za sprovođenje postupka opoziva Gradonačelnika grada Bijeljina.

Komisija je dana 20. februara 2023. godine dostavila Gradonačelniku Pravila o radu Komisije za sprovođenje postupka opoziva Gradonačelnika grada Bijeljina donesena 17. februara, zatraživši da ovaj dokument bude objavljen na zvaničnoj internet-stranici Grada Bijeljina, što je i učinjeno.

Tim Pravilima propisan je način rada ove Komisije. Već narednog dana – 21. februara, Komisija je na sjednici donijela Odluku o stavljanju van snage ovih Pravila. Na ovu Odluku stavljen je pečat Skupštine grada Bijeljina tek četiri dana kasnije, tj. u subotu 25. februara u 15:45 časova, a do današnjeg dana Odluka nije dostavljena Gradonačelniku radi stavljanja na zvaničnu internet stranicu Grada Bijeljina, kako je to urađeno sa prvobitnim Pravilima o radu Komisije.

Dokaz za to je i da su skoro svi akti Komisije sa sjednice održane 21. februara dostavljeni u Stručnu službu skupštine grada Bijeljina na pečatiranje zaključno sa 23. februarom, ali je Odluka o stavljanju van snage Pravila o radu Komisije dostavljena četiri dana kasnije od njenog usvajanja.

Dakle, trebalo je ukupno četiri dana da se odluka dostavi na pečatiranje na razdaljini od najviše 150 metara između prostorija Komisije i Skupštine grada.

Slučajnost ili ne, ali upravo je na konferenciji za medije održanoj 23. februara od strane Gradonačelnika i njegovog pravnog tima izneseni su podaci koji ukazuju na brojne nezakonitosti koje su učinjene prilikom usvajanja Pravila o radu Komisije za sprovođenje postupka opoziva Gradonačelnika grada Bijeljina od 17. februara.

Na osnovu svega, očigledno je da ova Komisija radi bez pravila.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...