GRADSKA UPRAVA: KOMISIJA ZA OPOZIV SOPSTVENA PRAVILA O RADU STAVILA VAN SNAGE (video)

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cijelosti:

Komisija za sprovođenje opoziva Gradonačelnika grada Bijeljinea od prvog dana radi na nezakonit način i stvarajući tako konfuziju među političkim subjektima, ali i samim građanima Bijeljine.

Najnoviji primjer za to je odnos prema Pravilima o radu Komisije za sprovođenje postupka opoziva Gradonačelnika grada Bijeljina.

Komisija je dana 20. februara 2023. godine dostavila Gradonačelniku Pravila o radu Komisije za sprovođenje postupka opoziva Gradonačelnika grada Bijeljina donesena 17. februara, zatraživši da ovaj dokument bude objavljen na zvaničnoj internet-stranici Grada Bijeljina, što je i učinjeno.

Tim Pravilima propisan je način rada ove Komisije. Već narednog dana – 21. februara, Komisija je na sjednici donijela Odluku o stavljanju van snage ovih Pravila. Na ovu Odluku stavljen je pečat Skupštine grada Bijeljina tek četiri dana kasnije, tj. u subotu 25. februara u 15:45 časova, a do današnjeg dana Odluka nije dostavljena Gradonačelniku radi stavljanja na zvaničnu internet stranicu Grada Bijeljina, kako je to urađeno sa prvobitnim Pravilima o radu Komisije.

Dokaz za to je i da su skoro svi akti Komisije sa sjednice održane 21. februara dostavljeni u Stručnu službu skupštine grada Bijeljina na pečatiranje zaključno sa 23. februarom, ali je Odluka o stavljanju van snage Pravila o radu Komisije dostavljena četiri dana kasnije od njenog usvajanja.

Dakle, trebalo je ukupno četiri dana da se odluka dostavi na pečatiranje na razdaljini od najviše 150 metara između prostorija Komisije i Skupštine grada.

Slučajnost ili ne, ali upravo je na konferenciji za medije održanoj 23. februara od strane Gradonačelnika i njegovog pravnog tima izneseni su podaci koji ukazuju na brojne nezakonitosti koje su učinjene prilikom usvajanja Pravila o radu Komisije za sprovođenje postupka opoziva Gradonačelnika grada Bijeljina od 17. februara.

Na osnovu svega, očigledno je da ova Komisija radi bez pravila.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...