NAPOKON: Izgradnja fiskulturne sale u Patkovači prema ''PLANU''

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je danas gradilište kod područne Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Patkovači gdje je u toku izgradnja fiskulturne sale i tom prilikom ocijenio da će učenici i zaposleni u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi do jeseni dobiti savremen prostor za održavanje časova fizičke kulture.
 
– Roditelji, učenici i prosvjetni radnici u Patkovači su ovo zaslužili i drago mi je što će u ovoj modernoj sali moći da se igra većina sportova. Zahvaljujem Vladi Srbije od koje smo u okviru Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih veza dobili oko 500.000 KM, ali u međuvremenu je projekat proširen za dodatne dvije učionice i postavljanje sistema grijanja, pa smo od Vlade Republike Srpske dobili gotovo 300.000 KM, a Grad Bijeljina je iz budžeta izdvojio 200.000 KM, tako da je ukupno obezbijeđeno oko 981.000 KM – pojasnio je Mićić.

BIJELJINA: Zašto nije završena fiskulturna sala u Patkovači? (foto)
http://www.desavanjaubijeljini.com/sr/news/Bijeljina//8736.bijeljina-zascaronto-nije-zavrscaronena-fiskulturna-sala-u-patkovaci-foto.html

 
On je istakao da je upravo zbog proširenja projekta početak izgradnje fiskulturne sale u Patkovači kasnio, ali da se sada radovi odvijaju po planu i da će sala biti izgrađena do septembra.
 
– Posao izgradnje dobila je firma CSP (CSP) i sve ide prema planu, a za nadzor je zadužena Gradska uprava. Nakon što sportska sala bude gotova, razgovaraćemo sa direktorom o uređenju dvorišta i postavljanju vanjskih sportskih terena – naglasio je gradonačelnik Bijeljine.
 
Direktor Osnovne škole „Jovan Dučić“ Dejan Vuković naveo je da područnu školu u Patkovači pohađa više od 500 đaka, koji do sada nisu imali odgovarajuće uslove za održavanje časova fizičke kulture.
 
– Učenici su do sada imali časove fizičkog vaspitanja u školskom holu, hodniku, učionicama i konačno će od sljedeće školske godine ući u nov objekat za fizičku kulturu. Gradskoj upravi smo uputili prijedlog za izgradnju dvije dodatne učionice u okviru sale zbog nedostatka učioničkog prostora, površine 200 metara kvadratnih, i drago mi je što je taj zahtjev usvojen – dodao je Vuković.    

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bibliotekarke bijeljinske Biblioteke predstavile se stručnim temama na Stručnom skupu Društva bibliotekara RS

Drugog dana Stručnog skupa Društva bibliotekara Republike Srpske, sa stručnim temama u trećoj sesiji pod nazivom “Specijalne biblioteke...

Opština Ugljevik sa udruženjima se predstavila na 13. međunarodnom sajmu „Bijeljina-Turist 2024“

Sajam traje dva dana od 25. do 26. aprila u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Okupio je preko 88 izlagača...

TZ ŽUPANJA U BIJELJINI: Nastojimo obnoviti našu tradiciju i prenijeti je na našu djecu (foto, video)

Na 13. Međunarodnom sajmu turizma i gastrokulture u Bijeljini, izlagači su i prijatelji, gosti iz Turističke zajednice Grada...

Kreativna radionica u ugljevičkoj školi: Čvrsta veza između učenika, roditelja i učitelja

U povodu predstojećeg najvećeg hrišćanskog praznika-Vaskrsa roditelji učenika drugog razreda osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika održali su...