DELIJE iz Srpske donirale 20 medicinskih kreveta BIJELJINSKOJ bolnici

Datum:

Share post:

Navijači Crvene zvezde iz Republike Srpske i ove godine pokazaju svoje veliko srce. U jeku pandemije i borbe protiv virusa korona uspjeli su da doniraju 20 medicinskih kreveta bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini, pomoć koja će, kako navode iz bolnice, ovih dana biti od velike pomoći.

Pored ove, uzeli su i učešće u akciji nabavke respiratora za bolnicu u Kosovskoj Mitrovici koju ovih dana organizuje dobrotvorna fondacija zvezdinih navijača, u saradnji sa humanitarnom fondacijom Novaka Đokovića. Pozivaju sve istomišljenike da im se pridruže, a detaljne informacije mogu se pronaći na https://www.facebook.com/fondacijadelije/ .

Uz navedene, Delije iz Republike Srpske učestvovale su i organizovale mnoštvo drugih humanitarnih akcija. Tako su prije samo dva mjeseca Zvezdini navijači iz Republike Srpske jednokratnom pomoći u vrijednosti od 100 evra pomogli 30 porodica ratnih vojnih invalida, pripadnika Vojske Republike Srpske, a u okviru iste te akcije pomognut je i manastir Oćestovo kod Knina u kome je izgradnja konaka u toku, kao i jednu višečlanu siromašnu porodicu na prostoru Kosova i Metohije, kojoj Zvezdini navijači i njihova humanitarna fondacija prave kompletnu kuću.

– Samo u ovoj akciji navijači iz Republike Srpske prikupili su pozamašnih 7 540 evra – navodi se na stranici Fondacije Delije.
Dodaju da je doprinos braće iz Republike Srpske ogroman i da je pravi putokaz za svakoga ko želi, može i hoće da pomogne svom narodu.

TESTNA REKLAMA

– Nemojmo čekati da neko drugi uradi nešto za nas. Svako može da doprinese u svom domenu, i da unaprijedi našu borbu za svaku srpsku dušu i svetinju, gdje god da naš narod živi. Neka je i malo, i simbolično, ali od male grudve nastaju lavine… – poručili su iz Fondacije Delije te dodali da će nastaviti sa humanitarnim aktivnostima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskacafe.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dragan Marinković Maca: „Da li smo komični u svojoj tragičnosti ili tragični u svojoj komičnosti, vječno pitanje…“ (video)

Dragan Marinković Maca, poznati srpski glumac i reditelj, bio je gost portala Dešavanja u Bijeljini u emisiji "Razgovor...

Koncert Dženana Lončarevića na otvaranju Brčko City Parka

Najveći retail park u Bosni i Hercegovini, otvara se 8.12.2022. godine. Na preko 28 000 kvadrata, sa 450...

POBJEDA KOŠARKAŠICA LAVOVA U PETOM KOLU PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE

Nakon kraće pauze uslovljene reprezentativnim obavezama u kvalifikacijama za Eurobasket, u vikendu za nama nastavljeno je Prvenstvo Bosne...

Google Play Store dobija dvije korisne funkcije

​Prema izveštajima, kompanija Google sprema dosta novih kul opcija, odnosno funkcija, koje će implementirati u Play Store. Sada...