Navijači Crvene zvezde iz Republike Srpske i ove godine pokazaju svoje veliko srce. U jeku pandemije i borbe protiv virusa korona uspjeli su da doniraju 20 medicinskih kreveta bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini, pomoć koja će, kako navode iz bolnice, ovih dana biti od velike pomoći.

Pored ove, uzeli su i učešće u akciji nabavke respiratora za bolnicu u Kosovskoj Mitrovici koju ovih dana organizuje dobrotvorna fondacija zvezdinih navijača, u saradnji sa humanitarnom fondacijom Novaka Đokovića. Pozivaju sve istomišljenike da im se pridruže, a detaljne informacije mogu se pronaći na https://www.facebook.com/fondacijadelije/ .

Uz navedene, Delije iz Republike Srpske učestvovale su i organizovale mnoštvo drugih humanitarnih akcija. Tako su prije samo dva mjeseca Zvezdini navijači iz Republike Srpske jednokratnom pomoći u vrijednosti od 100 evra pomogli 30 porodica ratnih vojnih invalida, pripadnika Vojske Republike Srpske, a u okviru iste te akcije pomognut je i manastir Oćestovo kod Knina u kome je izgradnja konaka u toku, kao i jednu višečlanu siromašnu porodicu na prostoru Kosova i Metohije, kojoj Zvezdini navijači i njihova humanitarna fondacija prave kompletnu kuću.

– Samo u ovoj akciji navijači iz Republike Srpske prikupili su pozamašnih 7 540 evra – navodi se na stranici Fondacije Delije.
Dodaju da je doprinos braće iz Republike Srpske ogroman i da je pravi putokaz za svakoga ko želi, može i hoće da pomogne svom narodu.

– Nemojmo čekati da neko drugi uradi nešto za nas. Svako može da doprinese u svom domenu, i da unaprijedi našu borbu za svaku srpsku dušu i svetinju, gdje god da naš narod živi. Neka je i malo, i simbolično, ali od male grudve nastaju lavine… – poručili su iz Fondacije Delije te dodali da će nastaviti sa humanitarnim aktivnostima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskacafe.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име