DELIJE iz Srpske donirale 20 medicinskih kreveta BIJELJINSKOJ bolnici

Datum:

Share post:

Navijači Crvene zvezde iz Republike Srpske i ove godine pokazaju svoje veliko srce. U jeku pandemije i borbe protiv virusa korona uspjeli su da doniraju 20 medicinskih kreveta bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini, pomoć koja će, kako navode iz bolnice, ovih dana biti od velike pomoći.

Pored ove, uzeli su i učešće u akciji nabavke respiratora za bolnicu u Kosovskoj Mitrovici koju ovih dana organizuje dobrotvorna fondacija zvezdinih navijača, u saradnji sa humanitarnom fondacijom Novaka Đokovića. Pozivaju sve istomišljenike da im se pridruže, a detaljne informacije mogu se pronaći na https://www.facebook.com/fondacijadelije/ .

Uz navedene, Delije iz Republike Srpske učestvovale su i organizovale mnoštvo drugih humanitarnih akcija. Tako su prije samo dva mjeseca Zvezdini navijači iz Republike Srpske jednokratnom pomoći u vrijednosti od 100 evra pomogli 30 porodica ratnih vojnih invalida, pripadnika Vojske Republike Srpske, a u okviru iste te akcije pomognut je i manastir Oćestovo kod Knina u kome je izgradnja konaka u toku, kao i jednu višečlanu siromašnu porodicu na prostoru Kosova i Metohije, kojoj Zvezdini navijači i njihova humanitarna fondacija prave kompletnu kuću.

– Samo u ovoj akciji navijači iz Republike Srpske prikupili su pozamašnih 7 540 evra – navodi se na stranici Fondacije Delije.
Dodaju da je doprinos braće iz Republike Srpske ogroman i da je pravi putokaz za svakoga ko želi, može i hoće da pomogne svom narodu.

– Nemojmo čekati da neko drugi uradi nešto za nas. Svako može da doprinese u svom domenu, i da unaprijedi našu borbu za svaku srpsku dušu i svetinju, gdje god da naš narod živi. Neka je i malo, i simbolično, ali od male grudve nastaju lavine… – poručili su iz Fondacije Delije te dodali da će nastaviti sa humanitarnim aktivnostima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskacafe.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Crveni krst RS povodom Međunarodnog dana volontera, šalje poruku poštovanja i zahvalnosti volonterima i aktivistima (foto)

Obilježavajući 5. decembar – Međunarodni dan volontera, Crveni krst Republike Srpske posredstvom strukture koju čine 64 opštinske i...

NSRS, Odbor za predstavke u Bijeljini: Zadovoljavajuća bezbjednost i poštovanje prava u zavorima

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Zagorka Grahovac izjavila je danas da...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ U BIJELJINI: Od februara Tužilaštvo u novoj zgradi (foto)

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je da je izgradnja nove zgrade Tužilaštva u Bijeljini pri samom...

Dogovor Stanivukovića, Ministarstva saobraćaja i veza i „Puteva RS“: Banjaluka dobija još DVIJE KRUŽNE RASKRSNICE

Gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja i veza RS i preduzeća „Putevi Republike Srpske“, a...